Kvalitní komoda z masivu se stane funkčním i stylovým prvkem vašeho interiéru

Úložné prostory nemusí nutně být pouze účelné a praktické. Komoda je kusem nábytku, který nejen dostojí své funkci, ale rovněž podtrhne styl vašeho bydlení a najde své uplatnění v kterékoliv místnosti.

Komoda vynikne opravdu kdekoliv

Dřevěné komody z masivu se budou skvěle vyjímat v jídelně, ložnici, ale také třeba v dětském pokoji. Dostatečný úložný prostor vám umožní uskladnit prakticky cokoliv, a navíc zajistí i maximální přehlednost. Jejich velkou předností je zejména rozmanitost stylu a provedení. Díky 
tomu komody nachází uplatnění v moderních interiérech stejně tak jako i ve venkovských staveních laděných do rustikálním stylu.  

Ve francouzském stylu

Autentické spojení vytvoří dřevěná komoda také v kombinaci se stylem Provence, který u nás v posledních letech získává na oblibě. V zásadě se jedná o trend v interiérovém designu spojující městské pohodlí a atmosféru venkova. Klíčovým prvkem je přitom právě nábytek z masivu – často bělený či patinovaný – který by měl vypadat letitě, a to i navzdory tomu že je zbrusu nový. 

Barvy a odstíny

Komody jsou primárně mořené v odstínu ořechu, dubu a teaku, škála barevných variant, ze kterých je možné vybírat, je však velmi široká. Vedle klasické hnědé, černé či bílé jsou to i jiné barevné odstíny dle vzorníku RAL

Šuplíkové komody

Dřevěná komoda se šuplíky hravě zatočí s nedostatkem úložného prostoru. Rázem ji tak můžete proměnit v botník, prádelník nebo třeba úložnu hraček. Vaše věci budou díky prostorným šuplíkům uskladněny jasně a přehledně a vám díky tomu ubude starostí s úklidem. Zejména v dětském pokoji se díky prostorné komodě budete moci konečně rozloučit s věčným nepořádkem. 

Popularita tohoto typu komody stále stoupá a výrobci tak hojně rozšiřují i své nabídky. Vedle strohého minimalismu tak můžete vybírat i z vyřezávaných a zdobených komod, které připomínají už spíše umělecké dílo.

 

Velké nebo úzké

Vedle designu můžete volit i z různých velikostí dřevěných komod dle vašich preferencí i prostorových možností. 

Klasické skříně s dostatečným úložným prostorem nemusí pasovat do každého interiéru, zejména pokud vybavujeme malý byt a chceme proto funkčně využít každý centimetr. Velká dřevěná komoda je naproti tomu stylová, pojme spoustu věcí, a navíc poslouží i svou vrchní častí - např. jako podstavec pod televizi či stanoviště pro květiny. Uplatní se tedy v ložnicích nebo třeba obývacích pokojích.


Naproti tomu úzké komody se báječně hodí do menších prostor, ve kterých je však třeba sjednat pořádek. Typickým příkladem je předsíň, v níž se povaluje zbytečně mnoho bot nebo také koupelna, kde je třeba kromě ručníků uskladnit také všechny kosmetické přípravky. Úzké komody z masivu jsou proto vysoce praktické, odolné a uchrání vás chaosu a nepořádku. Mimo to dodají vašemu interiéru šmrnc.

11.05.2021 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444