Kvalita nábytku, kterým se obklopíme, ovlivní kvalitu našeho života

Výraz nábytek má v češtině svůj původ ve významu nabyté jmění, odtud se stal společným označením pro přeměty v domácnosti, které lidé potřebují ke každodennímu životu, k nejrůznějším úkonům a aktivitám i odpočinku a které zároveň odráží i spoluvytváří jejich životní styl.

Během staletí se požadavky na vzhled i funkci nábytku proměňovaly a na jeho tvůrcích bylo vyjít vstříc každodenním potřebám, vyrobit z dostupných i vzácnějších  materiálů, předměty, které dobře sloužily svým uživatelům a navíc také přinášely do jejich domovů řemeslnou dovednost a krásu.

Ke kultuře bydlení, která má v českých zemích dobrou tradici, přispívají i dnes podstatně, byť za ztížených podmínek, domácí výrobci, kteří na tuto tradici navazují a rozvíjejí ji. K těm, kteří nabízejí kvalitní design i precizní zpracování všech prvků patří společnost NADOP.  Firma, která má za sebou víc než 20 let existence a své produkty dnes dodává nejen na domácí, ale i na zahraniční trh.
 

Své novinky představila společnost NADOP i na letošním veletrhu MOBITEX. Zde také získala jedno z ocenění Grand Prix, a to za mimořádně praktický systém zásuvných dveří u kuchyňského nábytku. Výhoda tohoto systému spočívá v možnosti zasunutí otevřených dveřních křídel do prostoru po stranách skříňky. Skříňka tak může zůstat otevřená a tudíž snadno přístupná po celou dobu vaření, nemusíte je neustále otvírat a zavírat, nemusíte se ale ani vyhýbat otevřeným dvířkám.



Výrobní program firmy NADOP zahrnuje širokou škálu produktů - luxusní lakované kuchyně, kvalitní dýhované kuchyně, tradiční kuchyně z lamina, foliované kuchyně i oblíbené kuchyně z masivu, což spolu s rozsáhlou nabídkou provedení kuchyňských dvířek i korpusů umožňuje vyrobit na míru kuchyňskou linku pro jakýkoli prostor v jakémkoli stylu.

Značka NADOP ale není spojena jen s kuchyněmi, firma je také známým výrobcem skříňového nábytku, modulových prvků obývacích sestav, ložnic, stolů a stolků i čalouněného nábytku. Nabídka materiálů a dekorů od renomovaných výrobců přitom patří rozhodně k nejrozsáhlejším na českém trhu, představuje na 30 dýh, 70 lamin, 3 000 odstínů laku, 150 potahových látek, ale i pozoruhodné méně obvyklé materiály jako např. sklo se zataveným dekorem, které lze využít jako exkluzivní obkladový prvek.

K novinkám z dílny NADOP patří mj. i pohodlná sedací souprava Mirela se soustavou taburetů a mobilními prvky, která vychází vstříc modernímu životnímu stylu a vyhoví potřebám všech členů rodiny. Všechny opěráky této soupravy jsou polohovatelné. Sedák relaxačního dílu je doplněn mechanismem, který ho umožňuje otočit až o 90°. Relaxační díl skrývá navíc malý úložný prostor s odnímatelným víkem, které lze využít také jako příležitostnou odkládací plochu. Sezení podpírají kovové nožky ve výšce, která umožňuje úklid pomocí robotického vysavače. K jedinečnému řešení tohoto vynalézavého odpočinkového sezení je navíc třeba přičíst spolehlivou kvalitu zpracování, jíž se vyznačuje celá produkce společnosti NADOP.

10.07.2012 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444