Ingredience 1 hrneček kuskusu 1 tuňák v konzervě 1 malá cibule hrst zralých cherry rajčátek 1 malá salátová okurka 100g balkánského sýra olivový olej sůl 2 hrnečky vody |
Příprava Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, vsypeme kuskus, promícháme a cca 2 minuty lehce orestujeme. Poté přidáme tuňáka i se šťávou z konzery a opět necháme chviličku opékat. Zalijeme vodou, promícháme a ponecháme na ohni tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří. |
Kuskus s tuňákem a balkánským sýrem
Horké počasí láká k pobytu venku u vody, ale co si budeme nalhávat. Sluníčko dokáže člověka pěkně unavit. Po návratu domů se pak horko těžko donutíme vyvařovat rodince nějaké složité pokrmy. V té chvíli můžete zkusit sáhnout po kuskusu – tvrdozrnné pšenici nadrcené na drobná zrníčka. Jeho základní úprava je velmi rychlá a téměř bezpracná. Kuskus pak lze zpracovávat na desítky různých způsobů, a to jak na slano, tak na sladko. Toto jídlo například nezabere více než 10 minut.