Ingredience 500 g kuřecích řízků 2 nektarinky 1 zelená paprika na marinádu: 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky utřeného česneku 1 lžíce jogurtu 1 lžička kurkumy mletý pepř sůl |
Příprava Nejméně hodinu před podáváním si připravíme marinádu, do které vložíme na kostky nakrájené kuřecí maso a necháme ho uležet v lednici. Potom na jehlici nebo na špejli napichujeme střídavě maso, kousky nektarinek a papriky. Připravené špízy vložíme na grilovací pánev a ze všech stran opékáme, celková doba opékání by měla být asi 8 minut. Podáváme s pečenými bramborami nebo s jasmínovou rýží. |
Ovoce se v kuchyni skvěle hodí do řady jídel, nemusí jít vždycky jen o dezerty:
Celerová polévka s hruškami
Kuřecí rolky se švestkovou omáčkou
Moučníky s ovocem jsou ovšem neodolatelné:
Křehký ovocný koláč
Hruškový koláč s mandlemi
Celerová polévka s hruškami
Kuřecí rolky se švestkovou omáčkou
Moučníky s ovocem jsou ovšem neodolatelné:
Křehký ovocný koláč
Hruškový koláč s mandlemi