Ingredience 300 g kuřecích prsních řízků 2 bulvy fenyklu olivový olej 2 lžíce sojové omáčky šťáva z 1/2 citronu mletý bílý pepř sůl |
Příprava Pro přípravu použijeme pánev WOK. Kuřecí maso nakrájené na nudličky v ní orestujeme na oleji, mírně osolíme a opepříme. Fenykl omyjeme, odkrojíme řapíky a jemné lístky odložíme na ozdobu. Nakrájíme na proužky, přidáme na pánev k masu, dochutíme sojovou omáčkou a ještě chvíli restujeme společně, tak, aby fenykl změkl, ale zůstal křupavý. Nakonec zakapeme šťávou s citronu a podáváme s rýží nebo těstovinami. |
Kuřecí nudličky s fenyklem
Rychlá úprava a svěží chuť jsou předností této kombinace kuřecího masa plného bílkovin s bulvami fenyklu sladkého, zeleninou, která je bohatá na draslík a pokrmu dodá příjemnou anýzovou vůni.