Kudy přichází voda

Podle odborníků lze užíváním termostatických baterií s nastavitelnou teplotou ušetřit třicet až padesát procent vody i energie nutné k jejímu ohřevu. V oblasti výroby tohoto typu baterií, které se s růstem cen za vodu i energie stávají stále výhodnější investicí, slavila pouhý rok po svém  vzniku olomoucká společnost SLEZÁK-RAV významný úspěch.  Za svoji řadu termostatických baterií DUNAJ obdržela Zlatou medaili na mezinárodním odborném veletrhu AQUA THERM 2002.

baterie Dunaj

V tomto ocenění se zúročily předchozí zkušenosti zakladatele firmy ing. Milana Slezáka, stejně jako ctižádost dokázat, že česká firma dokáže vyrábět zboží vysoké kvality za přijatelné ceny. Řada termostatických baterií Dunaj zahrnuje více než dvacet typů – od dřezových baterií s kulatým či plochým ústím nebo s vytahovací sprchou, přes umyvadlové baterie v různých variantách, baterie pro bidet až po několik variant vanových baterií. Množství vody i teplota jsou u této řady řízeny speciální kartuší a nastavovány dvěma soustřednými kolečky. Reakce voskového termočlánku je 2 sekundy. Pojistka a termočlánek zabraňují nebezpečí opaření a zároveň dochází ke značným úsporám. Běžně totiž trvá téměř dvacet sekund, než si člověk namíchá teplou a studenou vodu tak, aby mu vyhovovala. A než se otočí kohoutkem a voda se zavře, mizí zbytečně další litry.
dřezová baterie s vytahovací sprchou

Také další řady baterií z produkce firmy SLEZÁK-RAV hledejte na trhu pod názvy našich řek. Voda  může do vašich domácností proudit prostřednictvím chromovaných baterií Sázava a Labe s kartuší 35 mm.  Normálními nebo dvoupolohovými  40 mm kartušemi  jsou vybaveny výrobky řady Vltava a Vltava Lux i Dunaj.  Zaujmou výrazným designem s atypickou ručkou a optimální mohutností, vyrábějí se buď v matném nebo lesklém chrómu.  Dvoupolohová kartuše je velmi výhodná svými spořícími účinky, s jejím použitím můžete ušetřit až padesát procent vody. Lákavá je i vysoká záruka na tyto baterie - vzhledem k vysoké kvalitě keramiky v kartuši je to 6 let.
baterie na jednu vodu

K cenově dostupným, přitom kvalitním a elegantním patří kohoutkové baterie řady Morava; všechny její typy jsou opatřeny klasickým keramickým vrškem.
Zcela v duchu nového evropského trendu jdou baterie Seina a Loira. Ty jsou válcového respektive hranatého tvaru. V řadě Seina je světovou novinkou dřezová baterie ze zdi s vytahovací sprchou, jejíž výhody ocení hlavně ženy, které si nemohou  z technických důvodů pořídit již běžně prodávaný typ této baterie ve stojánkovém provedení.
Sortiment společnosti SLEZÁK-RAV zahrnuje i další výrobky – různé doplňky, baterie do sprchových koutů i speciální venkovní sprchy – k bazénu nebo na zahradu. Firma rovněž spolupracuje na výrobě řady senzorových baterií, které, stejně jako všechny své produkty dodává na trh prostřednictvím široké sítě svých prodejců.
10.03.2005 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444