Kuchyňská deska s mramorovým vzhledem

Láká vás představa mramorové desky v kuchyni? Kámen patří k velmi trvanlivým materiálům, jeho nevýhodou je ovšem vysoká pořizovací cena a velmi náročná údržba. Vhodnější variantu představuje technický kámen, v některých odstínech velmi blízký tomu pravému a navíc s vylepšenými vlastnostmi.

Mramor se nejčastěji objevuje ve formě obkladů a dlažeb v koupelnách nebo také jako pracovní deska v kuchyních. Jeho největší nevýhodou je pórovitost, kvůli které je tento materiál vystaven riziku nasáknutí látek běžně používaných v kuchyni během příprav a vaření.

Ačkoliv kámen patří do řady materiálů velmi odolných, vyžaduje přiměřenou údržbu. Jeho povrch je potřeba pravidelně impregnovat, aby se zamezilo pronikání látek do struktury materiálu. Pracovní deska patří k nejčastěji používanému místu v kuchyni a zcela přirozeně se předpokládá, že se nám občas něco vylije nebo se deska potřísní. Stačí rozlité víno, čaj nebo pár kapek ovocné šťávy. Vše může zanechat výrazné skvrny, které se těžce odstraňují. 

Alternativu k přírodnímu kameni, vzhledově velmi blízkou, ovšem s mnohem lepšími užitnými vlastnostmi, představuje technický kámen Technistone. Jedná se o velmi odolný a tvrdý materiál s nízkou nasákavostí a snadnou údržbou, který nepohlcuje skvrny ani pachy.

Nová mramorová kolekce Noble

Společnost Technistone, jediný český výrobce technického kamene, představila kolekci Noble inspirovanou krásou přírodního mramoru. „Kolekce Noble s dokonalým mramorovým vzhledem představuje kvalitní alternativu přírodního mramoru s ověřenou vyšší pevností, odolností a v neposlední řadě nízkou nasákavostí povrchu. Navíc obsahuje více než 85 % přírodních složek, takže příroda z domácnosti rozhodně nezmizí,“ uvádí Dušan Hrneček, produktový manažer společnosti Technistone.  
 
Technistone Noble Carrara

 

Zbavte se nežádoucích vlastností přírodního mramoru jeho technickou variantou

Vybrat si můžete z mnoha barevných provedení v odstínech bílé, béžové, šedé a hnědé s černými nebo šedými žilkami. Při běžném užívání odkryjete mnohá pozitiva. Řada Noble reflektuje mramor jako celosvětově žádanou součást interiérů a značně vylepšuje jeho užitné vlastnosti. Uživatelé ocení vyšší pevnost, chemickou i mechanickou odolnost, odolnost proti skvrnám i velmi blízkou barevnou strukturu. Technistone navíc vyrábí velkoformátové desky s tloušťkou menší než 30 mm pro ty nejdetailnější interiérové prvky.
16.05.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • Technistone, s.r.o.

    Společnost Technistone, s.r.o., se sídlem v Hradci Králové, je špičkovým světovým výrobcem tvrzeného kamene. Tento vysoce kvalitní materiál je pro své jedinečné vlastnosti a nadčasový design vyhledáván architekty, designéry i koncovými zákazníky. Zájem o tvrzený kámen TechniStone® neustále roste především v zahraničí, kde máme díky rozsáhlé distribuční síti zastoupení v desítkách zemí světa. Stále oblíbenějším se ale stává i v České republice. V roce 2019 se firma Technistone stala součástí americké společnosti Wilsonart® Engineered Surfaces, celosvětového lídra ve výrobě materiálů pro interiéry budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444