Krb pořizujte u odborníků - ušetříte zbytečné náklady

Krby stále patří k oblíbeným zdrojům tepla a zdá se, že zájem o ně v posledních letech narůstá. Důvodem není jen příchuť romantiky, kterou bezesporu poskytují, ale i zvyšující se technická úroveň výrobků, která zaručuje nízké náklady na vytápění i šetrnost vůči životnímu prostředí.

Při výběru bychom měli zvážit, zda budeme pořizovat krb nebo krbová kamna. Jiný typ spotřebiče zvolíme, pokud má sloužit doplňkovému přitápění nebo pokud klademe důraz na jeho dekorativní funkci, jiný pokud jej plánujeme využívat k vytápění.
Výhody uzavřeného krbu s tzv. krbovou vložkou jsou dnes již všeobecně známé. I tak však neuškodí zmínit jejich větší výhřevnost, bezpečnost provozu, příjemnou obsluhu a nízkou spotřebu paliva.

Správné umístění krbu nebo krbových kamen v interiéru je velmi důležité a má svá pravidla. Proto je ideální, pokud jeho polohu konzultujete s architektem už ve fázi projektu domu. Z estetického hlediska spotřebič logicky postavíme tam, kde na něj bude dobře vidět, kde si ho budeme plně užívat. Obvykle je to v obývacím pokoji.

Pokud jste již našli to nejlepší místo pro instalaci krbových kamen nebo krbu, je ten správný čas na přizvání odborníků, kteří vám poradí se stavební připraveností a vy se tak vyhnete zbytečným dodatečným nákladům.

Dlouholeté zkušenosti a tým odborníků, který pomůže s výběrem, provede zaměření, vypracuje návrh a kalkulaci a krb také postaví, nabízí firma TOPSYS Praha spol. s r.o. S bohatým výběrem moderních krbů a kamen pro klasické ale i nízkoenergetické a pasivní domy zastupuje TOPSYS v ČR a SR významnou světově úspěšnou společnost SEGUIN DUTERIEZ.

Tato společnost byla založena mezi světovými válkami ve Francii a krby z přírodního kamene a litinová topeniště začala vyrábět v roce 1975. Ve své zemi má 200 pravidelných odběratelů. V současné době jsou krby SEGUIN DUTERIEZ exportovány do 22 zemí  - například  do Itálie, Portugalska, Švýcarska, USA, Libanonu, Sýrie, Ruska, Řecka a dalších zemí, kde tato společnost za dobu své existence získala významné postavení především díky kvalitě a vzhledu svých výrobků i díky přístupu k zákazníkům.

Sortiment společnosti TOPSYS zahrnuje produkty všech výrobců, které sdružuje SEGUIN DUTERIEZ Group. Jedná se o teplovzdušné i teplovodní litinové vložky, ale také o krby a krbová kamna značky SEGUIN, dále o ocelové vložky AXIS a krby značky Jean Claude Bordelet. Novinkou jsou designové krby, které posledně jmenovaný výrobce představil na veletrhu Progetto Fuoco 2014 v italské Veroně. Tyto jedinečné modely jsou dostupné v otevřeném i zaskleném provedení ve všech dispozičních řešeních. Nové modely pocházející z vlastní projekce výrobce doplňuje řada SAVANNE od známého designéra Paco Rabanne.

Díky kvalitě výrobků z portfolia SEGUIN DUTERIEZ Group, ale také díky tomu, že se společnost TOPSYS na českém trhu jako osvědčený dodavatel etablovala již před 16 lety, od letošního roku nabízí prodlouženou záruku na litinové vložky na 10 let.

Především ty, kteří si chtějí pořídit krb nebo kamna do domů postavených v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu, zaujme nabídka krbových vložek a krbových kamen nové generace. Ty jsou v souladu se stále přísnějšími evropskými normami vybaveny regulovatelným přívodem externího vzduchu fungujícím v systému vzducho-spalinové cesty.

Nemáte místo, kde byste mohli skladovat krbové palivo a přesto byste si krb rádi pořídíli? TOPSYS Praha má v nabídce i plynové krbové vložky. V uzavřené komoře je umístěn plynový hořák, který může být opatřen buď keramickými poleny imitujícími hoření dřeva nebo drceným Carrarským mramorem. Plynovou krbovou vložku lze zaústit do klasických komínů nebo odkouření vyvést přes fasádu domu. Práci samozřejmě přenechte profesionálům.
27.11.2014 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444