Koupelna jako oáza

Není pochyb o tom, že očistu těla si dnes stále víc uvědomujeme jako součást relaxace a znovunabytí sil. Činíme tak v prostoru výsostně soukromém, rušný svět necháváme přede dveřmi svých koupelen a starosti všedních dnů tu ze sebe s úlevou smýváme. Lišíme se tím např. od starých Římanů, kteří se koupali ve veřejných lázních a využívali je jako místa, kde se vedly politické debaty či uzavíraly obchody.

Máme-li se ve své koupelně cítit opravdu dobře, záleží pochopitelně na jejím vybavení. V posledních letech se zvýšily nároky na prostor, který zabírá. Zařídit si  koupelnu jako příjemnou oázu klidu je ale dnes možné, i když je docela maličká. Pokud vám to bytové podmínky jen trochu dovolí, vykažte odtud pračku – získáte místo navíc a koupelna tak ztratí náznak charakteru pracoviště a stane se výhradně místem odpočinku.  Ale i v případě, že nezbývá než pračku nechat tam, kde je, nebo když někomu při nejlepší vůli nezbude místa víc než na sprchový kout, může si místo své očisty zařídit vkusně a příjemně, ba dokonce luxusně.

Pokud se právě rozhodujete o novém vybavení koupelny nebo alespoň jeho vylepšení a chcete si udělat přehled o nejrůznějších možnostech, které nabízí trh, nemusíte urazit dlouhé kilometry návštěvami obchodů. Dobrým průvodcem se vám může stát internet, kde lze získat dostatek informací o nabídce, kvalitě i cenách. To vše máte navíc příležitost v klidu porovnávat a případný nákup dobře zvážit.

Sanitární vybavení dnes není problém po internetu také přímo zakoupit. Na 15 tisíc položek, k nimž denně přibývají desítky dalších,  nabízí např. elektronický obchod SANITA.CZ (www.sanita.cz). V jeho katalogu můžete výrobky vybírat podle druhu zboží nebo si můžete zvolit z  padesáti různých značek. Své zboží zde nabízí renomovaní výrobci a dodavatelé jako např. RAVAK, TEIKO, LASSELSBERGER CERAMICS (Rako, Horní Bříza, Gres), KOLO, DELTA nebo JIKA. Výběrem se dostanete do jednotlivých kategorií, ve kterých se nacházejí příslušné položky. Sortiment je vyčerpávající – od sanitární keramiky, umyvadel, van, obkladů a dlažeb, vodovodních baterií,  zrcadel a těch nejdrobnějších koupelnových doplňků přes sprchové kouty, boxy a  zástěny až po masážní panely, ohřívače vody, otopná tělesa a ventilační systémy. Pro lepší představu se zde zákazníkům nabízí i možnost nechat si na základě údajů o rozměrech, vybraných výrobcích a podle dalších potřebných dat vypracovat 3D návrh budoucí koupelny.

Jestliže se nákupům po internetu vyhýbáte, protože se vám to zdá příliš neosobní, na své obavy můžete zapomenout. To, že vložíte vybrané zboží do nákupního košíku, pro provozovatele elektronického obchodu SANITA.CZ neznamená, že je prostě odešle. Při objednávce na sebe zanecháváte kontakt, na který se vám ozvou jeho odborní pracovníci, aby s vámi vaši poptávku podrobně probrali. Komunikují se zákazníkem tak dlouho, až jsou si jisti, že vědí všechno o jeho potřebách a přáních, teprve pak je možno objednávku definitivně uzavřít.  Za stopadesátikorunový paušál se pak všechno to, co má zpříjemnit chvíle vaší očisty, dostane až do vašeho domu.
15.11.2005 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444