Koupání ve dřevě - požitek pro náročné

Přirozená krása dřeva může být zážitkem přinejmenším pro dva z lidských smyslů - pro oči a pro hmat. O dalších pozitivních vlastnostech dřeva, které z něj činí materiál vhodný pro nejrůznější účely, se lidé přesvědčují už po staletí. A tak, i když jste moderní vanu nebo umyvadlo ze dřeva možná dosud neviděli, jistě vás nepřekvapíme tvrzením, že jsou k mání i na našem trhu, a to ve špičkové kvalitě, a že tomu, kdo by si je chtěl pořídit, přinesou opravdové potěšení.

Luxusní sortiment dřevěných van a umyvadel od výrobců Topimpex a Blumenberg, nabízí jako unikátní novinku e-shop Sapeka, kde najdete i bohatý výběr koupelnového nábytku, sprchových koutů a doplňků, jejichž kombinací můžete docílit vytvoření koupelny zcela jedinečného vzhledu a nebývalého pohodlí. Dřevo, které je materiálem teplým už na pohled, vaše očekávání při prvním dotyku nezradí nepříjemným chladem, naopak příjemně překvapí hřejivostí i hebkostí. Příjemné je i to, že silnostěnná konstrukce vany z masivu má vynikající izolační vlastnosti, takže voda v ní se i po delší době ochladí jen minimálně. 


Přestože dřevo má skvělé přirozené vlastnosti, abychom si mohli dopřát luxusní relaxace v náruči vany z masivu, musí tento materiál projít náročným procesem zpracování. Je třeba dosáhnout toho, aby povrch vany byl vodotěsný, dokonale opracovaný, příjemný a bezpečný pro pokožku a v neposlední řadě naprosto hygienický. Dřevo, které se na výrobu van a umyvadel používá, je za přísně kontrolovaných podmínek dlouhodobě skladováno venku, poté pečlivě a rovnoměrně vysoušeno, teprve pak je možno jej opracovávat do konečné podoby, při níž hraje podstatnou roli také kvalitní impregnace a uzavírací nátěr či ošetření přírodními tvrdými voskovými oleji.


K výrobě van a umyvadel není samozřejmé vhodný každý druh dřeva.

Ve firmě Blumenberg, kde se nádoby na vodu z masivního dřeva vyrábějí už více než století, se pro tento účel používají dva léty praxe prověřené druhy - modřín a kambala. Kambala má vysoce kvalitní, homogenní dřevo se souměrnou strukturou. Její odstíny kolísají mezi teplou středně až tmavě hnědou. Modřínové dřevo se sice mimořádně cenné kambale nevyrovná, vynikajícího výsledku však výrobce dosahuje díky povrchové úpravě. Barevně je modřín světlejší a kontrastnější s vysokým podílem žlutooranžových a načervenalých tónů.
Speciální princip konstrukce těchto van umožňuje docílit nejrůznějších rozměrů a tvarů a vany popř. kádě lze rovněž vybavit vířivkou, takže si stisknutím knoflíku můžete užít v objetí nádherného dřeva komfortu příjemné vodní masáže.

 

Společnost TOPIMPEX vyrábí vany a umyvadla rovněž z modřínového dřeva, ale také z buku. Dražší jsou pak vany, které zde na přání zákazníka vyrobí z cedru, mahagonu, třešně, ořechu, týku a stále oblíbenějšího, neobyčejně krásně zbarveného wengé. Tento výrobce zdůrazňuje také antiseptické vlastnosti dřeva, díky nimž se ve vanách a umyvadlech z masivu nepřežijí nežádoucí bakterie a choroplodné zárodky. Neusazují se zde nečistoty, neulpívají vodní kapky. K povrchové úpravě používá firma bezbarvý tvrdý voskový olej, jehož vrstvu doporučuje čas od času obnovit. Běžná údržba je nenáročná - stačí jemné čištění rostlinným mýdlem. Problém není ani s opravami mechanických nebo chemických poškození pomocí brusného papíru. Kvalitní surovina a dokonalé zpracování zaručují, že si tohoto luxusního výrobku můžete užívat po celý život nejen vy, ale i vaši potomci, kteří ještě po desítkách let ocení váš vkus a předvídavost.


Internetový obchod obchod www.sapeka.cz nabízí zákazníkům vše, čím lze kvalitně vybavit koupelnu a také kvalitní služby související s prodejem. Jeho tým má dlouholeté zkušenosti s realizacemi koupelen, včetně instalací rozvodů, montáže zařizovacích předmětů a dalších souvisejících služeb, nabízí také poradenství a veškerý potřebný servis, jehož dnes již neodmyslitelnou součástí jsou 3D návrhy. Ve snaze poskytnout svým zákazníkům co nejkvalitnější služby v souladu se zákony jsou obchodní podmínky konzultovány se Sdružením ochrany spotřebitelů ČR, které také provedlo jejich oficiální spotřebitelský audit, což potvrzuje udělení jedinečného loga SAOP.

13.11.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444