Kontinentální postele pro požitek ze spánku

Pokud se rozhlížíte po nové posteli, určitě vám neunikl pojem kontinentální nebo americké postele. V čem se tyto postele liší od ostatních a proč získávají na stále větší oblibě?

Spánek je základ, spěte dobře

O důležitosti dlouhého a vydatného spánku bychom toho mohli napsat mnoho. Z vlastní zkušenosti každého z nás dobře víme, jak důležité je se dobře vyspat. Jistě také známe mnoho doporučení, která více či méně dodržujeme. Mezi faktory, které ovlivňují kvalitu spánku, však nejvýraznější místo stále zaujímá postel a matrace.

Pokud jste se někdy vyspali v luxusním 5hvězdičkovém hotelu, možná jste sami ráno byli překvapeni, jak jste svěží a odpočatí. Luxusní hotely si dávají záležet na kvalitě lůžek, a proto hoteliéři investovali do kontinentálních postelí. Tento trend se nejdříve objevil u západních sousedů a nyní se začíná rozmáhat po celém světě.


Kontinentální neboli americká postel je typická vysokým sedem a čelem. Skládá se z boxspringu - postelové základny s pružinovým systémem, postelového čela a nožiček. Toto typické vrstvení zaručuje garanci spokojenosti z hlediska hygienického, ortopedického i relaxačního.

Kontinentální postele jsou vysoká lůžka s promyšlenou konstrukcí a anatomickou matrací. A proč jsou tato lůžka tak neuvěřitelně pohodlná? Boxspring - postelová základna se skládá z několika vrstev, které dohromady poskytují dostatečnou oporu, pocit měkkosti a pohodlí.

  • Boxspring se skládá z vrchní tenké matrace, tzv. topperu. Ta se nejčastěji vyrábí z paměťové pěny pro co nejměkkčí pocit při ulehnutí.
  • Další vrstvou je nosná pružinová matrace, tzv. spodní, která je široká zhruba 20 cm. Ta slouží jako ortopedický a ventilační podklad, který tělu poskytuje důležitou podporu při všech polohách. 
  • Co nejdokonalejší rozložení váhy těla pak zaručuje nosný rám. 

Kontinentální postele jsou určeny pro náročné zákazníky, kteří kladou důraz na kvalitní spánek i dokonalý design. Ke kontinentální posteli patří typické čelo, které dodává na eleganci a výjimečnosti. Velkou výhodou těchto postelí je rovněž praktický úložný prostor, který se otevírá z boku postele.



Prohlédněte si aktuální nabídku kvalitních postelí společnosti GMJ NÁBYTEK. 
02.06.2017 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444