Kondenzační kotel THERM 28 KDZ

V poslední době je stále více aktuální požadavek na tepelné zdroje a co možná nejvyšší účinností při minimálních emisích škodlivých látek do ovzduší. Tomu trendu vyhovují plynové kotle pracující v kondenzačním režimu, tzn. kotle, které jsou navíc schopny zužitkovat energii vodní páry vznikající spalováním plynu. Zlatou medaili při SHK 2003 získal kondenzační kotel THERM 28 KDZ firmy Thermona, která reaguje na tento trend Firma Thermona zareagovala na tento trend novou řadou nástěnných plynových kondenzačních kotlů Therm 28 KD, která zahrnuje kotle pouze pro vytápění, nebo navíc s přípravou teplé užitkové vody.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
V případě kondenzačního kotle THERM 28 KDZ je připravená teplá voda uchovávána v přídavném zásobníku TUV. Plně automatický provoz kotle zajišťuje integrovaná regulační automatika s mikroprocesorovým řízením s jednoduchou obsluhou. Je možno využít regulace vytápěných prostor v závislosti na venkovní nebo prostorové teplotě, nebo sériovou komunikaci s programovatelným regulátorem CX 51 MC. Řídící automatika zajišťuje všechny kontrolní a bezpečnostní funkce kotle a je vybavena výkonným diagnostickým systémem.Konverzi tepelné energie zajišťuje nerezový dvoukomorový výměník, který svým nesporně vynikajícím technickým řešením dosahuje vysokého využití tepla na malém prostoru při dlouhé životnosti.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Integrovaný premixový plynový hořák je taktéž z ušlechtilé nerezové oceli. Vysoká kvalita spalování s nízkými emisemi škodlivých látek je zajištěna předmícháváním směsi plynu se vzduchem v mixeru v součinnosti s plynovou armaturou. Variabilní množství vzduchu pro spalování (dle požadovaného výkonu) dodává speciální ventilátor s regulovanými otáčkami. Celá sestava umožňuje činnost kotle v širokém výkonovém rozsahu (5 – 28 kW) s automatickou adaptací dle potřeb otopného systému. Kotle Therm 28 KD jsou konstruovány jako kotle turbo, tzn. k odtahu spalin a přívodu spalovacího vzduch lze použít koaxiálního potrubí. Je samozřejmě možné je provozovat jako kotle s nuceným odtahem spalin s přívodem spalovacího vzduchu z prostoru umístění kotle.
Expozici společnosti Thermona naleznou návštěvníci Stavebních veletrhů v pavilonu C.
14.04.2003 | Věra Růžičková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444