Komínový systém AVANT PRIMO

Komínový systém Schiedel Avant Primo je pečlivě promyšlený systém, který je zvláště výhodný pro nízkoteplotní a kondenzační spotřebiče. Systém Avant Primo byl pro své skvělé vlastnosti oceněn na 8. mezinárodním veletrhu AQUATHERM v roce 2001.

Moderní kondenzační spotřebiče se vyznačují obzvláště intenzivním využíváním energií. Kromě jiných kladou ale také zvýšené nároky na konstrukce pro odvod spalin. Teploty spalin klesají až na 30 °C a tím dochází k poměrně velkému vzniku kondenzátu v komíně. proto musí být konstrukce pro odvod spalin mimořádně kvalitní, odolné vůči vlhkosti a agresivnímu kondenzátu. Komínový systém Schiedel Avant Primo svým konstrukčním řešením a zejména novou generací šamotových vložek vyhoví nejvyšším požadavkům. Systém umožňuje použití uzavřených plynových spotřebičů - turbo kotlů. Spotřebič lze instalovat i do středu bytu, na chodby nebo do uzavřených komor. Nemusí se již podřezávat dveře ani budovat jiné otvory pro přívod vzduchu ke kotlům.
Systém Avant Primo je koncipován pro tzv. "protiproudý" i "souproudý" provoz. Protiproudý provoz znamená, že: vzduch pro spalování je nasáván z vnějšího prostředí a proudí jedním směrem dolů (od ústí komínů ke spotřebičům), zatímco spaliny proudí opačným směrem (od spotřebičů k ústí komína). Přiváděný vzduch pro spalování je tak předehříván teplem, které sálá z povrchu vložek, což je v podstatě princip výměníku tepla. Při souproudém provozu proudí vzduch stejným směrem jako spaliny, tj. od paty komína k jeho ústí, v tomto případě jde vlastně o zadní odvětrání vložek.
Nosný plášť komína je z tvárnic z lehkého betonu, spojených speciální zdící směsí. Čtyři armovací kanálky v rozích tvárnic slouží pro vkládání výztuže. Tím lze lehce zajistit vyšší stabilitu a statickou bezpečnost především v nadstřešních částech komínů. Přesné šamotové profilované vložky mají minimálně dvojnásobnou délku (66 a 133 cm) a poloviční váhu oproti klasickým vložkám. Manipulace s nimi je rychlá a jednoduchá. Nový systém balení a dodávky jednotlivých částí komína v sou-pravách, řada adaptérů, montážních pomůcek, přehledné návody, to vše šetří čas i peníze.
07.05.2003 | Věra Růžičková
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444