Kdy se rozhodnout pro rohovou sedací soupravu?

Foto: Reference od zákazníků Sedačky Phase

Foto: Reference od zákazníků Sedačky Phase

Máte prostorný obývací pokoj? Pak vám nic nebrání v pořízení velké sedací soupravy. Je pohodlná a usadíte na ni celou návštěvu. V jakém případě je dobré zvolit rohovou sedačku?

Sedací souprava je základním kusem nábytku každého interiéru. Vyrábí se v mnoha rozměrech, dekorech a barvách, že si vybere náročný zákazník i rodina s omezeným finančním rozpočtem.

Nejčastější a největší chyba při výběru

Před samotným výběrem sedací soupravy si nejprve dobře změřte prostor, kam sedačku umístíte. Pokud bydlíte v malém panelákovém bytě, na rohové soupravy raději zapomeňte a volte minimalistickou sedačku s dvojsedákem a samostatným křeslem. 
 
Největší a bohužel i nejčastější chybou, které se lidé při pořizování nové soupravy dopouštějí, je právě neznalost rozměrů prostoru. Nechají si domů dovézt obrovskou sedačku, která je sice krásná, pohodlná, ale zakopávají o ni. Sedačka nesmí váš pokoj zahltit. Také nezapomínejte, že k ní s největší pravděpodobností umístíte konferenční stolek. Než se tedy vydáte do obchodu, o vhodném umístění dobře popřemýšlejte.

Kdy velkou rohovou a kdy malou?

Výběr sedačky samozřejmě záleží jen na vašem osobním vkusu, ale není od věci si někoho přizvat a slyšet i druhý názor. Ten svůj pak možná rádi přehodnotíte. Především se zamyslete nad velikostí. Chodí k vám časté návštěvy? Máte velkou rodinu? Nebo naopak patříte mezi samotáře a s partnerem si rádi vychutnáváte večery jen ve dvou? Často bez rozmyslu nakoupíme prostornou sedačku, kterou pak ani nevyužijeme.  

Abyste v malém prostoru neplýtvali místem, můžete menší sedačku doplnit jednou nebo vícero taburetkami, které vám poslouží nejen jako sezení pro návštěvy. Hodí se i jako podložka pod nohy nebo náhrada konferenčního stolečku. 

Rohová sedací souprava je ideální pro velké rodiny. Dokáže pojmout více osob, které budou sedět pohromadě a pohodlně. Tvar soupravy do písmene L nabízí přirozený intimní prostor, kde si lidé můžou společně povídat z očí do očí. Na druhou stranu rohová sedací souprava nabízí i dostatek soukromí, jestliže si chcete například nerušeně číst a váš partner třeba hrát hry na tabletu.

Kůže, nebo látka?

Také nemáte jasno v této otázce? Kůži byste si přáli pro její luxusní vzhled, textilní čalounění však nabízí mnohem více vzorů? Také si uvědomte, že kožená souprava se pohybuje ve vyšší cenové relaci. Některým také může připadat studená, a tak později koženou, často velmi drahou sedačku zakrývají dekou.

Pro barvu, materiál i dekor se rozhodujte podle stylu života. Máte doma malé děti nebo zvířata? Pamatujte na to, že právě na sedačce budou vaše děti mlsat. Ptejte se u prodejců po omyvatelných textiliích. Některé z nich dokonce imitují kůži.

Kam rohovou sedačku umístit?

Většina řekne, samozřejmě, že do rohu. Ale i taková rohová sedací souprava dokáže vytvořit elegantní předěl mezi zónami daného pokoje. Potřebujete oddělit pracovní kout od centrální obývací části? Klidně rohovou sedačku postavte doprostřed pokoje. 

 
Více informací i fotografií naleznete na adrese: http://sedackyphase.cz/
19.11.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444