Kdy jsou posuvné dveře u vestavěných skříní vhodné?

Vestavěné skříně na míru v moderním interiéru jen málokdy chybí. Nejde totiž jen o jejich schopnost uschovat na minimu místa velké množství věcí, a přitom zachovat pořádek a řád. Vestavěné skříně mívají také neodolatelný design, ať už elegantní, či výstřední. Každý, kdo po nich zatouží, si kromě všech designových a funkčních otázek klade ještě jednu – jaké ke skříni vybrat dveře?

Typů dveří k vestavěným skříním je více – zmínit můžeme otočné, otvíravé, skládací, pro výjimečné případy výklopné… A ty nejpopulárnější – posuvné. 
 

Posuvné dveře jsou přetrvávající hit

Dávno jsou pryč doby, kdy skříň zabírala spoustu místa, nevyužívala prostor efektivně, a aby ji šlo otevřít, nemohli jsme manipulovat s dalším prostorem před ní. Klasické otvíravé dveře nahrazují jiné typy. Posuvné dveře jsou v současné době těmi nejžádanějšími
 

V čem tkví kouzlo posuvných dveří?

  • Šetří prostor – před skříní nemusíte nechávat metr nevyužitého místa, do skříně se dostanete, i když před ní cokoli umístíte.
  • Vypadají perfektně a sednou každému interiéru – jde o vskutku moderní řešení, které má pozitivní dopady na estetiku bydlení.
  • Mají snadné a tiché ovládání - už žádné tahání těžkých dveří nebo páčení dveří jakkoli zkřížených. Rozlučit se můžete také s nepříjemným vrzáním.
  • Jejich údržba je snadná – pravidelně očistěte pojezdy a žádná závažná chyba (v případě odvedení kvalitní realizace skříně) vás nepřekvapí.
  • V porovnání s jinými dveřními systémy je u nich zaručena dlouhá životnost. 

Aby bylo designu učiněno zadost

Jakmile začnete plánovat vzhled své nové vestavěné skříně, jistě dojde i na materiál, který budete chtít na dveře použít. Na posuvných dveřích lze materiály kombinovat, můžete proto směle naplánovat třeba efektivní dvojici lamino + sklo či sklo + výplň.

Počítejte s tím, že u posuvných dveří jsou vždy vidět rámy. Ty také zaberou 9 cm technického prostoru uvnitř skříně, reálně lze hovořit o 6,5 cm hloubky skříně – tu budete muset pro posuvné dveře obětovat. Za jejich krásu, eleganci a funkčnost to však rozhodně stojí.

Ne nadarmo jsou posuvné dveře tím nejčastějším a nejoblíbenějším řešením všech, kteří si pořizují vestavěnou skříň. Přidáte se k nim také? Prohlédněte si realizace skříní s posuvnými dveřmi na webu Vestavenky.cz.

Možná vás zaujme: Když regál povýší na skříň
01.09.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444