Kapsle vs. čerstvě mletá káva?

Milovníci kávy se v současné době rozdělují na dva velké tábory. Část konzumentů se přiklání ke kávě z kapslových automatů, jiní dávají přednost šálku kávy z automatického kávovaru.

Kávové kapsle se v posledních letech staly trendem. Jejich příprava je jednoduchá a pohodlná. Ovšem jak je to s chutí a čerstvostí? Lehká údržba přístroje se taky může tvářit jako velká výhoda. Je tomu tak ale opravdu vždy i ve skutečnosti?

Porovnejme si kapslové automaty s kvalitními kávovary a JURA se stane jedním z možných řešení.

Šetříte peníze

Kávovary JURA jsou kvalita za rozumnou cenu, která se vám vrátí již do půl roku. Srovnání je jednoduché. Šálek kávy z kávové kapsle se cenově pohybuje od 9 do 15 Kč. Jeden šálek z automatického kávovaru vyjde pouze na 3 Kč! A to je o 7 Kč méně. Je proto tedy dobré investovat do kávovaru, protože jeho návratnost je od šesti do dvanácti měsíců od prvního použití. Kapsle jsou někdy i rok a půl staré a to už je na kvalitě a chuti kávy znát. V automatickém kávovaru se vám tohle nikdy nestane. Káva zůstane vždy čerstvá, protože je namleto jen takové množství, které se spotřebuje na jeden nápoj, což je obvykle 7 g. JURA vyhoví i těm, kteří si rádi dopřejí silnou či slabou kávu. Nabízí možnost navolit si vlastní intenzitu kávy od 5 do 15 gramů.


Šetříte přírodu

Kapsle nezatěžují jen naši peněženku, ale také přírodu. Jsou vyráběny v jednorázových hliníkových obalech, které rodina prostě vyhodí do koše, i když se některé firmy hlásí k ekologické zodpovědnosti a obaly vykupují zpět k recyklaci. Pokud se chcete chovat ekologicky, nepoužívejte kapsle. Navíc použitou mletou kávu z kávovarů můžeme použít například na hnojení květin.

Pokud jste malá firma se spotřebou kávy do 10 000 káv ročně, je pro vás nejlepší volbou kávovar JURA E8, který je schopný s vámi komunikovat i přes wifi. Pro střední a velké firmy se zátěží do 20 000 káv za rok je vhodný kávovar JURA WE8, který vás překvapí svojí velkou nádržkou na vodu a zásobníkem na kávu, který dokáže pojmout až 500 gramů kávy. Jeho kontejner na odpad je nastavený pro 25 šálků. Velké firmy a gastronomická zařízení jistě ocení velký kávovar JURA GIGA x3.

Specializovaný obchod vám poskytne firemní servis a slevu při nákupu na firmu. Jako bonus nabízí prodlouženou záruku, díky které se nemusíte bát, že se budete muset vrátit zpět ke kapslím.

27.10.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444