Kamna a sporáky vyrobeny v Česku

Jedna věc k mnoha účelům. Přesně to je strategie KVS EKODIVIZE a.s., která vyrábí a dodává na trh řadu produktů, mimo jiné také sporáky a kamna na pevná paliva.

Základním strategickým záměrem společnosti KVS EKODIVIZE byl před 25 lety, kdy tato firma v Horním Benešově vznikla, vývoj a realizace technologií na zpracování průmyslových odpadů. Časem ale došlo k rozšíření její činnosti do dalších oborů včetně chemické a strojírenské výroby.

Obor strojírenství jsme výrazně posílili v roce 2003, kdy jsme od společnosti Mora Moravia odkoupili závod ve Dvorcích. Tím jsme převzali výrobu v oboru strojního obrábění, zejména rotačních součástí pro odběratele z různých strojírenských odvětví především leteckého a automobilového průmyslu, ale taky výrobu sporáků, kamen a kotlů na pevná paliva“ říká ředitel marketingu ing. Vasilij Zelenski.

V současné době je ve Dvorcích vyráběn široký sortiment sporáků a kamen, který se pod značkou „KVS MORAVIA“ dodává na český a slovenský trh, ale najít je můžeme i v Německu, Francii, Velké Británii, Irsku, Rakousku, Itálii, Slovinsku, Rusku, Finsku, Švédsku, Polsku, nebo i v tak vzdálených destinacích, jako jsou Austrálie či Brazílie.


Naší prioritou je nabídnout lidem možnost použít výrobky jak v městech či na vesnicích, tak na odlehlých místech například někde na chatě u řeky. Prostě je můžete zavést kamkoliv a vařit,“ upřesňuje ředitel marketingu. Kamna na pevná paliva se opět dostávají do popředí zájmu zákazníků, a to docela oprávněně. „Součástí naší nabídky jsou samozřejmě kamna a sporáky rozličných rozměrů a výkonů, včetně těch v provedení s teplovodním výměníkem. Kvalita jejich zpracování zaručí životnost až na desítky let,“ dodává Vasilij Zelenskij. Všechny spotřebiče splňují platné normy a zákony, a mají certifikaci na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva (2015/1185), která je v Česku povinná od roku 2020.


Ve sporácích a kamnech je možné topit především dřevem a dřevěnými briketami. Takový způsob vytápění dodá vašemu interiéru tu správnou vůni, která dotvoří dokonalou atmosféru,“ přibližuje další výhodu spotřebičů Vasilij Zelenski.  Intenzitu topení a vaření si pak každý reguluje pouze množstvím přikládaného paliva a přívodem vzduchu. Některé spotřebiče mají kromě přívodu primárního vzduchu také přívod sekundární, který napomáhá lepšímu spalovaní a zvyšuje tak účinnost spotřebiče. Všechny spotřebiče mají spotřebu paliva zhruba 2 až 3 kg na hodinu, typy s výměníkem pak ještě o 1 kg více.

Umístit se podle ředitele marketingu dají prakticky kamkoliv. Ve volném prostoru podpoří přirozenou cirkulaci vzduchu kolem sebe a zajistí přenos tepla všemi směry. „V případě, že si spotřebitel přeje zabudovat sporák například do kuchyňské linky, je to možné, ale pouze při dodržení bezpečnostních předpisů. Pro tento případ jsou součástí naší nabídky ochlazovací panely, díky kterým se dostatečně vychladí prostor mezi spotřebičem a linkou. Umisťovat police a skříňky nad sporáky a kamna nedoporučujeme,“ apeluje na bezpečnost Vasilij Zelenski. A nesmí se zapomenout ani na plochu pod sporákem. Pokud máte na zemi dlažbu nebo kámen, může se spotřebič postavit přímo na tento povrch. Jestli je ale podklad z hořlavých materiálů, jako je dřevo nebo podlaha z linolea, je nutné použít nehořlavou podložku, například z kovu nebo speciálního tvrzeného skla.


Spotřebiče KVS MORAVIA mají zajímavý design, velmi dobrý poměr kupní ceny a kvality provedení a také rozsáhlou distribuční síť. Další předností je i to, že se jedná o výrobky české firmy vyráběné v České republice.
10.06.2020 | PR
  • KVS EKODIVIZE a.s.

    Domácí spotřebiče na pevná paliva - sporáky, kamna a kotle vyrábíme v závodě ve Dvorcích, který má již více než stoletou historii a dnes patří společnosti KVS EKODIVIZE a.s. Tento sortiment vyrábíme v současné době v osmi typových řadách a dodáváme pod značkou KVS MORAVIA do velkoobchodních a maloobchodních sítí v celé České republice. Tyto spotřebiče pracují na principu spalování pevných paliv: dřeva a v současné době taky ekologického paliva - dřevěných briket. Všechny spotřebiče získaly certifikát, podle kterého splňují požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva (2015/1185), který je v Česku povinný již od roku 2020, a bude je možné provozovat i po roce 2022.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444