Ještě nemám schválenou hypotéku na byt. Jak to bude s rezervací?

V realitní poradně tentokrát nahlédneme blíže rezervační smlouvě. Na čtenářův dotaz odpovídá Realitní kancelář PUBEC s.r.o.

„Dobrý den, rád bych se zeptal. Jak se mám zachovat, když po mně realitka chce rezervaci na byt, ale já ještě nemám schváleno, jestli dostanu hypotéku. A nebo kvůli nižší odhadní ceně dostanu nižší hypotéku, než je kupní cena bytu? Dostanu rezervaci zpátky? Děkuji."

čtenář Pavel 

 
Dobrý den,
pokud po Vás realitní kancelář požaduje uhradit rezervační poplatek v době, kdy ještě nevíte jistě, zda Vám úvěrující banka poskytne hypoteční úvěr či v jaké výši Vám ho poskytne, doporučujeme Vám tuto skutečnost zohlednit v rezervační smlouvě.

V případě, že tento fakt vkládáme do Rezervačních smluv jménem naší REALITNÍ KANCELÁŘE PUBEC s.r.o., zakomponujeme do takové smlouvy ustanovení obsahující skutečnost, že má klient právo na vrácení rezervačního poplatku v plné výši v případě, že nezíská hypoteční úvěr nebo jej nezíská v dostatečné výši. Takovouto formu ujednání týkajícího se nezískání hypotečního úvěru či nezískání hypotečního úvěru v plné výši bychom Vám doporučovali zakomponovat do Vaší rezervační smlouvy a tím si zajistit vrácení rezervačního poplatku z výše uvedených důvodů.

REALITNÍ KANCELÁŘ PUBEC s.r.o.
17.10.2014 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444