Jediné české litinové radiátory

Moderní ekologické trendy ve vytápění často přináší komplikace pro velkou řadu firem a produktů. Ve světě radiátorů tomu není jinak a o tom se přesvědčila také jednička v prodeji litinových radiátorů, firma Viadrus, která byla nucena ukončit výrobu litinových kotlů a populárních radiátorů. Nyní tak na českém trhu zůstal jediný tuzemský výrobce litinových radiátorů - společnost Laurens.

Radiátory Laurens jsou vyráběny malosériově a převážně ručně, díky čemuž si drží velmi vysoký standard s důrazem na kvalitu zpracování každého detailu a také na dokonalé provedení povrchových úprav. Litinové radiátory Viadrus byly velmi oblíbené, ale této kvality nemohly dosahovat již z podstaty. V objemu cca 300 000 radiátorů ročně nebylo pro Viadrus možné každý jeden kus dokonale opracovat nebo ručně nalakovat.


Společnost Laurens se specializuje přesně na to, co velké firmy nemohou při tak velkých objemech splnit, což s sebou přináší také vyšší pořizovací náklady. Je však nutné si uvědomit, že ruční zpracování je dražší než sériová výroba. Pokud bychom radiátory Laurens přirovnali k automobilům, jednalo by se o vozy vyrobené na zakázku s možností volby barvy, výbavy, příslušenství a s maximálním servisem, nikoli o sériově vyrobené kusy.

Další možností jsou litinové radiátory z různých e-shopů a od prodejců, které prodávají "anglické" radiátory. Tyto "anglické" litinové radiátory jsou z Anglie pouze distribuovány do zbytku Evropy, jedná se spíše o překladiště radiátorů vyrobených v Číně. Asi by to nebyl nijak zásadní problém, ale kvalitativně se však nejedná o zboží vhodné ke koupi. Nízká pořizovací cena může být lákadlem, po několika letech se však může jednat o noční můru. Pro představu, jak může vypadat takový radiátor po pěti letech provozu, se podívejte na fotografie níže.


Je důležité zdůraznit, že se jednalo o pouhých pět let, což je zlomek životnosti litinových radiátorů. To se s kvalitními radiátory ruční výroby prakticky nemůže stát. Radiátory společnosti Laurens by tak v tomto případě byly nejlevnějším řešením, protože byste ušetřili za demontáž, úpravy rozvodů, novou podlahu a další výdaje spojené s výměnou nekvalitních radiátorů.


Společnost Laurens se specializuje pouze na radiátory, a proto vám dokáže maximálně poradit a pomoci při jejích výběru. Díky vlastním radiátorovým studiím si také každý model radiátorů Laurens můžete osobně přijít prohlédnout. Často není řešení radiátorů jen o volbě modelu či vzhledu, ale je kolem toho také spoustu doplňujících otázek, které je nutné projít. Společnost Laurens vám zajistí dokonalý servis - zaměření, vzorkování, pozáruční servis nebo zajištění služeb architekta či projektanta. Radiátory Laurens jsou tak něco víc než sériově vyrobený kus litiny nastříkaný základní barvou. Jsou to radiátory s příběhem a radiátory, z nichž každý jeden kus je originál.
20.04.2021 | PR
  • Laurens Radiátory s.r.o.

    „Laurens“ je značka radiátorů, které jsou vždy něčím vyjimečné. Inovativní produkty, nové technologie, kreativní design radiátorů a individuální přístup k zákazníkovi jsou hlavní pilíře společnosti Laurens. Díky rozsáhlé celoevropské partnerské síti se snažíme být vždy co nejblíže našim zákazníkům, abychom jim mohli nabídnout naše radiátory, příslušenství a služby té nejvyšší kvality za příznivou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444