Je obvyklé předem vyžadovat po RK fakturu, než částku uhradím?

Foto: www.pixabay.com

Foto: www.pixabay.com

Tentokrát se v realitní poradně čtenářka Dagmar ptá na běžný způsob uhrazení provize realitní kanceláři.

Dobrý den, prosím o Váš názor. Kupuji družstevní garáž (tedy členská práva) - prezentovaná cena 170.000,-Kč. Při osobním jednání na místě mi bylo pracovníkem RK sděleno, že jejich provize je +10.000,-Kč. Při sepsání smlouvy o převodu čl. práv jsem zjistila, že si RK (Kp reality) účtuje ještě 5.000,- od nynějšího vlastníka čl. práv. (O tuto částku snížila zisk prodávajícího. Ve smlouvě uvedla, že tedy zaplatím 15.000,-Kč za zprostředkování bankovním převodem. Je obvyklé předem vyžadovat po RK fakturu či doklad, než částku uhradím? Děkuji. Dagmar  

Na dotaz odpovídá Mgr. Denisa Višňovská, partner LEXXUS:

Ano, faktury po realizaci transakce a před úhradou provize samozřejmě standardně vystavujeme. Za jiné RK hovořit nemůžeme, ale nevidíme důvod, proč by tomu mělo být jinak.
29.07.2015 | redakce Bydlení.cz
  • LEXXUS NORTON

    Jsme realitní kancelář zaměřující se na Prahu a blízké okolí. Už tři desetiletí sledujeme nejen trh s nemovitostmi, ale i trendy v bydlení, a tak jsme připraveni najít to pravé místo, které bude přesně odpovídat vašemu stylu a vkusu. Umíme pomoci také s prodejem nemovitosti a usnadnit celý jeho zdlouhavý proces. Specializujeme se zejména na rezidenční bydlení a novou výstavbu. Díky mnoha spokojeným klientům, ale také výborným vztahům a spoluprací s největšími pražskými developery, bankami a dalšími institucemi jsme si dokázali vybudovat dominantní postavení na českém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444