Jaro je tu. Pravý čas na Džungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice

Džungloidní zahrada postavená na permakulturních základech je plná jídla, bylin a květin. Architektka permakulturních zahrad Radka Votavová alias Nezkrotná zahradnice dokáže poradit, jak takovou rozkvetlou a především soběstačnou zahradu vytvořit.

Džungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice jsou unikátním mixem praktického rádce pro každodenní život v zahradě a autorčiným osobním příběhem s filozofickými přesahy. Radka Votavová alias Nezkrotná zahradnice vám poradí s každou zahradou – s pokorou a úctou ke všemu živému, bez boje, ve spolupráci a v harmonii s přírodou. Kniha bohatě vybavená fotografiemi a ilustracemi je rádcem od prvotních představ přes výběr pozemku až po volbu rostlin či práci s vodou. A to vše s jedním cílem: aby byla zahrada samostatná. Čtenář zjistí, jak o ni pečovat v duchu trvalé udržitelnosti, využívat přírodní zdroje, podporovat druhovou rozmanitost a ještě ušetřit čas.
 
bydlinekSoutěžte o publikaci Džungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice
Knihu Džungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice Radky Votavové můžete vyhrát v soutěži Jaro u nás doma 2024.
 
Kniha ve výkladových částech, návodech, postupech, nákresech, inspirativních doporučeních, seznamech a tabulkách seznamuje čtenáře s tím, jak si vytvořit svou vlastní džungloidní zahradu na permakulturních základech. Věnuje se volbě pozemku, půdě, kompostu, využití vody v zahradě, stromům, keřům, trvalkám, zelenině. Klade důraz na snadnou údržbu, původní rostliny, symbiózu s ostatní krajinou a vším živým okolo. Džungloidní zahrada je téměř obyčejná, inspirovaná zahradami našich babiček, plná hojnosti jídla, bylin a květin. Neznamená, že musíte mít mačetu, stačí na ni jedna ženská síla.

„Už téměř 20 let navrhuji a realizuji zahrady i interiéry a poslední čtyři roky píšu pro své sledující příspěvky na sítě, články na blog, učím v živých kurzech i v online kurzech své studenty, jak si zahradu zabydlet, jak na ní vše uspořádat a osázet tak, aby jako celek dávala smysl, byla plná jídla a přitom se nemuseli dřít. Je třeba pochopit, jak příroda funguje. I ve městě můžeme mít jedlou a krásnou zahradu, bez zbytečné dřiny, tvořenou s láskou a úctou k naší planetě,“ vysvětluje autorka. 
 
Čtenáři se díky knize naučí přemýšlet o zahradní tvorbě v duchu přírodních zákonů a dokážou si vytvořit jedlou zahradu, která se o ně postará. Jejich zahrada bude konečně útulným a rozkvetlým místem, plným ovoce a zeleniny v biokvalitě, bylinek pro zdraví i koření do kuchyně. Bude útočištěm pro hmyz i drobné živočichy i rodinným prostorem lásky pro několik příštích generací.
 
Kniha je součástí projektu Nezkrotná zahradnice, v němž autorka pomáhá všem, kteří si chtějí jedlou a rozkvetlou zahradu navrhnout a zrealizovat sami. V dvouměsíčním online kurzu Design džungloidní zahrady učí, jak si permakulturní zahradu navrhnout, jak o ní přemýšlet a jak ji založit. V mnoha dalších dílčích online kurzech se zaměřuje na to, jak změnit přístup k zahradě a její tvorbě, jak si vysázet volně rostoucí živý plot, jak se naučit pěstovat trvalky, jak si navrhnout v zahradě pokojíčky a další věci.
 

O autorce:

Nezkrotná zahradnice Radka Votavová je architektkou permakulturních zahrad – přírodních, plných zdraví a krásy. Inspiruje všechny, které v duši volá dřímající správce planety. Vyvrací mýtus, že permakultura je slaměný binec a z trávníkových pouští kouzlí oázy života. Podporuje všechny tvůrce zahrad na jejich cestě za soběstačným rájem na Zemi.
11.04.2024 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444