Jarní úklid bez starostí? Stačí mít účinné prostředky

Venku vše nasvědčuje tomu, že se jaro konečně blíží. Pusťte se do jarního úklidu. Vyvětrejte, nechte proudit čerstvý vzduch domovem. Vyperte povlečení, umyjte okna, protřiďte šatník, zbavte se zbytečných a nepotřebných věcí. Jděte na to systematicky, s kvalitními čisticími prostředky a za chvíli máte hotovo.

Nikdo po vás nechce, abyste celý jarní úklid zvládli za jeden den. I přesto nemusíte trávit uklízením příliš mnoho času. Stačí když si určíte, jak budete postupovat. Začněte třeba jen jednou místností, kterou uklidíte opravdu důkladně. Uvidíte, že radost z výsledku vás namotivuje v úklidu pokračovat.
 

Pusťte do bytu více světla

První jarní paprsky dokáží odhalit mnoho věcí. Nejviditelnější z nich jsou špinavá okna. Po zimě může být na skle usazeno mnoho nečistot. Proto je dobré okna nejprve očistit teplou vodu a nevynechat také všechny záhyby, kliky nebo žaluzie. Následně zvolte kvalitní čisticí prostředek a okna doleštěte. Pro opravdu dokonalý výsledek zvolte Clin All in 1 s příjemnou citronovou vůní. Clin dokáže odstranit zbytky jemných nečistot a skla díky jeho složení s bio-alkoholem zůstanou beze šmouh. Díky tomu si užijete více slunečních paprsků také u sebe doma. 
 

Na řadě je ložnice

Vyprat ložní prádlo, povlaky na polštáře a peřiny je samozřejmost. Po zimě to chce ale pořádný restart, pokud je to možné, dejte vyprat také deky, polštáře nebo ochranné vrstvy matrace. Nejlepším pomocníkem může být nový Persil EXPRET. Nová řada má vylepšené složení o extra benefity, které se postarají o čistotu prádla do hloubky vláken, ale také účinné odstranění usazených nečistoty uvnitř mechanismu pračky. Varianta Sensitive je vhodná i pro citlivou pokožku a výborně se tak hodí na praní dětských lůžkovin.


Stejně důkladně postupujte s úklidem šatní skříně. Oblečení protřiďte, zimní kousky můžete po vyčištění skladovat ve vakuových pytlích, aby vám zbytečně nezabíraly místo. Pokud jste vytřídili oblečení, které už nosit nebudete, nebo vám už nedělá radost, rozhodně jej nevyhazujte. Zkuste ho poslat dál, určitě udělá radost někomu jinému. Stávajícímu oblečení dopřejte kvalitní péči s vylepšenou řadou prémiových pracích prostředků Perwoll. Nová technologie Triple Renew vyhlazuje vlákna, oživuje barvy a dodá vašemu oblečení svěží vůni. Vybrat si můžete z variant pro černé i barevné prádlo.


Pro extra měkkost, jemnost a neodolatelnou vůni ložního prádla můžete do praní přidat aviváže Silan. Díky novému koncentrovanějšímu složení stačí menší množství prostředku, který zajistí dlouhotrvající svěžest. Vybrat si můžete z variant Fresh Sky, Magic Magnolia a Fresh Ocean.

 

Čistota půl zdraví

Na úklidovém seznamu by rozhodně neměla chybět koupelna a toaleta. Jsou to místa, kde se v našich domácnostech hromadí nejvíce nečistot. Je proto dobré důkladně vyčistit sanitární keramiku, vany a sprchové kouty. Bref účinně odstraňuje zbytky vodního kamene a po krátkém působení zanechá v celé koupelně hygienický lesk.

A pro vaši toaletu je tu Bref Spa Moments. WC bloky s unikátním složením s pečlivě vybranými esenciálními oleji přemění vaši toaletu na domácí wellness a udrží ji dokonale svěží a čistou. Můžete si pro jarní úklid vybrat ze třech variant: lehká a svěží Harmony, květinová a energetizující Vitality, moderní a čistá Serenity. Kterou si vyberete?
 

Nezapomínejte na kuchyňské spotřebiče 

Během jarního úklidu nezapomínejte ani na pravidelnou údržbu našich největších pomocníků – kuchyňský spotřebičů. Pokud je to možné, zkuste spotřebiče poodtahovat, zbavit je nečistot a uklidit prostor pod nimi. Spotřebiče jsou často vyrobeny z choulostivých materiálů, proto při péči o ně zvolte vhodné prostředky a jemné utěrky. Spotřebičem, který jede na plné obrátky, je myčka. Velký vliv na její výdrž má kvalita vody, ale také volba čisticích prostředků. Účinná kombinace prášku a gelu s extra posilovačem v nových kapslích Somat Excellance 5v1 se skvěle postará o čistotou mechanismu myčky, ale hlavně odstraní usazenou mastnotu a připálené zbytky jídla zaschlé až 72 hodin. S novými tabletami Somat, budete mít radost ze zářivě čistého nádobí po každém mytí.

11.03.2024 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444