Jarní sezóna na brněnském výstavišti začíná

MOBITEX, PRODÍTĚ A RYBAŘENÍ 2005

Ačkoli na travnatých plochách areálu brněnského výstaviště dosud leží ostrůvky sněhu, jarní výstavní sezóna definitivně začíná. Komplex jarních veletrhů MOBITEX, PRODÍTĚ  a RYBAŘENÍ, který se letos koná ve dnech 16. – 20. března,  představí návštěvníkům na více než 18 tisicích čtverečních metrech čtyři stovky firem z 15 zemí.

Nejrozsáhlejší z této trojice, veletrh bydlení MOBITEX,  zvýraznil tentokrát dvě z bohatství témat svého oboru – kancelářský nábytek a vybavení kuchyní. Místem reprezentativního setkání výrobců kancelářského nábytku bude pavilon B, kde můžete hledat náměty pro vybavení velkých firemních kanceláří i praktických domácích pracoven. Prezentovat se budou výrobci jako HON – nábytek a Nábytek Exner, Interiér Říčany, LD Seating, SCHAERF – ROVI či polský vystavovatel  PROFIm.

S expozicí kancelářského nábytku v pavilonu B souvisí částečně i nekomerční přehlídka moderního designu nazvaná DESIGNSTORY,  která je již tradičně umístěna v pavilonu A2. Designstory má letos podtitul WORK&TIME OUT, přičemž sekce WORK soustředí originální nábytek, doplňky a řešení pracovních prostorů . Tady také návštěvníci mohou mj. zhlédnout jeden z nejvýznamnějších exponátů celého letošního Mobitexu - kancelářský systém JOYN, který pro firmu VITRA navrhla světově proslulá designérská sourozenecká dvojice Ronan a Erwan Bouroullecovi. Starší z bratrů Ronan veletrh  MOBITEX letos také zahájí.

Druhým zvýrazněným tématem jsou kuchyně. Je soustředěno převážně v pokračování osvědčeného projektu TESCOMA HALL, k němuž kromě prezentace kuchyňských potřeb firmy TESCOMA patří už tradičně také bohatý zábavný program včetně barmanské show, módní přehlídky, vystoupení Jiřiny Bohdalové, divácké soutěže aj.  Kuchyňský nábytek bude ke zhlédnutí v pavilonu V, v pavilonu C bude ale umístěna expozice, v níž společnost Koryna představí kuchyně navržené speciálně pro typizované malometrážní byty.


D jako děti


Za  kočárky, kolébkami, dětskými postýlkami, autosedačkami, dětským oblečením, hračkami i školními potřebami se vydejte od 17. do 20. března do pavilonu D, který je dějištěm veletrhu Prodítě.  Najdete tady nejen bohatý výběr výrobků určených dětem, ale také atraktivní program, kterým můžete dětem zpestřit jarní prázdniny. Hry, soutěže, skákací hrad, kolotoč, vystoupení Michala Nesvadby, to vše čeká na vaše děti v doprovodném programu veletrhu. Patřit k němu bude i Svět modelů – výstava lodních, leteckých, automobilových a železničních modelů, který zahrne na stovku exponátů.

Rybaření
Mezinárodní výstava rybářských potřeb má své místo v pavilonu G1. Patří ke třem největším svého druhu v Evropě a každoročně přitahuje větší a větší pozornost.  Kromě sortimentu rybářského vybavení od celkem 80 vystavovatelů se zde můžete seznámit i s nabídkou zájezdů do rybářsky atraktivních oblastí na celém světě. Součástí výstavy jsou také četné soutěže, přednášky a ochutnávka rybích specialit v Rybářské restauraci. Mezinárodní výstava Rybaření  je jako jediná z trojice jarních výstav přístupná veřejnosti už od 16. 3. V tento den je MOBITEX i veletrh  Prodítě  vyhrazen odborníkům. Pro širokou veřejnost budou přístupné od čtvrtka 17. do neděle 20.března.

15.03.2005 | sm
  • Veletrhy Brno a.s.

    Společnost Veletrhy Brno má výsostné postavení na českém výstavním trhu i vedoucí postavení v ekonomickém regionu střední Evropy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444