Jaký typ zasklení vybrat na balkón či lodžii

Zasklení balkónu přináší spousty výhod a je stále oblíbenější. Zasklením balkónu či lodžie získáváme další obytný prostor, zvýší se hodnota bytu, zlepší se tepelně a zvukově izolační vlastnosti, a je to i další ochrana proti zlodějům. V praxi budete při zasklení balkónu volit ze dvou variant zasklení, buď rámové, nebo bezrámové. Obě varianty mají své výhody a nevýhody, a my se teď na ně půjdeme podívat.

Rámové zasklení balkónu nebo lodžie

Obecně platí, že rámový systém zasklení se používá častěji, hodí se i na menší balkóny. Funguje tak, že zasklení tvoří velká okna v hliníkových rámech, která se posouvají v kolejnici. Zasklení se dá jednoduše otevírat tak, že se okna zasouvají do sebe. Výhodou je, že se nejedná o otočný systém, takže nepotřebujete mít na balkóně místo na otevírání zasklení. Vybrali jsme ještě další 3 výhody, které má rámové zasklení oproti bezrámovému:

  • Jednoduché otevírání. Manipulace při otevírání a zavírání je velmi jednoduchá, jen zatáhnete za madlo a okna se zasouvají a vysouvají. Není potřeba vydávat větší sílu, jde to velmi lehce.

  • Lepší montáž stínící techniky. Faktem je, že do rámového systému se lépe montuje stínící technika, ať už rolety nebo žaluzie. Na rámy není problém přimontovat cokoliv, do oken můžete dát třeba i sítě proti hmyzu.

  • Odolnější proti větru. Rámový systém je bezesporu odolnější proti povětrnostním vlivům, je pevný a velmi dobře těsní, takže na balkón nebo lodžii určitě nebude zatékat.

Bezrámové zasklení balkónu nebo lodžie

Bezrámové zasklení nemá rámy. Tvoří jej velké skleněné tabule, které je možno otevírat nebo i posouvat. Mezi jednotlivými tabulemi je vždy meziskelní těsnění, které je plně funkční. Celý systém vypadá křehce, ale je pevný a odolný. Velkou výhodou je celkový vzhled, který bez rámů vypadá velmi elegantně. Pojďme se podívat na další 3 výhody bezrámového zasklení balkónu a lodžie:
 
  • Čistý výhled. Oproti rámovému systému je zde ta výhoda, že máte z balkónu nerušený výhled, nevadí vám rámy, které zde nejsou.

  • Možnost mýt okna i zvenku. Další výhodou je to, že když tabuli otevřete dovnitř, můžete bez problémů umýt okna i z vnější strany a mít tak zasklení čisté.

  • Hodí se na atypické balkóny. Bezrámové zasklení se oproti rámovému hodí i pro zasklení do oblouku nebo na jiné atypické tvary.
 
Jak vidíme, oba systémy mají své výhody. Otázka je, jak velký balkón máte (malý balkón není pro bezrámový systém vhodný) a co preferujete.

04.05.2022
  • Svět oken

    Společnost Svět oken se specializuje na prodej a montáž plastových a hliníkových oken, interiérových a vchodových dveří, stínící techniky a garážových vrat. Navíc realizujeme zasklení balkonů a lodžií. Nabízíme široký sortiment služeb; nezávazná kalkulace zdarma, technické a finanční poradenství, zaměření a montáž.  Získejte od nás jedny z nejlepších cen na trhu a akční slevy. Nabízíme široké spektrum výrobků a kvalitních služeb, které jsou ověřeny nespočtem spokojených klientů.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444