Jaké jsou možnosti při vytápění domu?

Vytápění bezesporu patří mezi nejdůležitější věci, které je třeba při stavbě nebo rekonstrukci domu řešit.  Jeho volbu se rozhodně vyplatí nepodcenit a poradit se s odborníky.

Účinně a rychle dokáže se systémem vytápění pomoct firma Setop.  Stačí zadat základní údaje o tepelně izolačních vlastnostech budovy a poskytnout stavební projekt ve formátu DWG. Do měsíce pak obdržíte vše potřebné. Poté přijde na řadu dialog, během něhož zákazník získá možnost porovnat vloženou investici s návratností systému.

Rodinný dům s plynovým kotlem

Tento druh vytápění se těší velké oblibě díky mnoha kladům, jako je tichý provoz nebo variabilnost. Zároveň disponuje velkou výhodou v podobě získávání dodatečného tepla ze spalin (z vody vzniká pára produkující teplo). Významně se tak šetří energie. V případě běžného plynového kotle by toto teplo odešlo společně se spalinami komínem pryč.  Lze použít pro jakoukoli topnou soustavu s otopnými tělesy i podlahovým topením.

Tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla fungující na bázi vzduch/voda jsou velice vhodné pro užití v České republice především díky průměrné venkovní teplotě 3 stupně Celsia v topné sezóně. Náklady okolo 150 000 Kč se uživateli vrátí do pěti let. Tepelná čerpadla odebírají teplo zemi a předávají ho do vody prostřednictvím nemrznoucí kapaliny. Využít je lze k vytápění rodinného domu, stejně jako pro ohřev užitkové vody. 

Elektrokotel

Pokud zákazník chce zvolit ekologický zdroj tepla, měl by se rozhodnout pro elektrokotel. Zaujmout může rovněž nízká hlučnost, nízká pořizovací cena kotle, případně skutečnost, že nepotřebuje ke svému provozu komín. Elektrokotle jsou závěsné a jejich účinnost může dosáhnout až 99 %.

Rodinný dům s krbovou vložkou a teplovodním výměníkem tepla

Dokonce i krb může posloužit jako zdroj tepla pro celý dům a vymanit se ze škatulky vymoženosti sloužící pro jednu obývací místnost. Krbová kamna s teplovodním výměníkem sice začnou teplo do okolních místností předávat po delší době než kamna s teplovzdušným výměníkem, ale interiér vytopí rovnoměrně.

Tuhá paliva

V tomto případě nezáleží, jestli se topí dřevem, uhlím nebo koksem. Tuhá paliva lze oproti alternativním zdrojům pořídit za nižší cenu. Provoz není závislý na inženýrské síti a nepodléhá automatizaci. Kotel na tuhé palivo proto uvítá především ten, kdo nevyhledává technicky složitěji obsluhovatelný stroj.

Projektování kotelen

I službu, jako je projektování kotelny, zajistí Setop. Společnost vypracuje kompletní dokumentaci ve všech potřebných profesích a postará se také o technologickou část. Ať už se jedná o projektování rozvodů vody, plynu, topení nebo větrání kotelen. Ke každému projektu navíc stanoví položkový rozpočet na dodávky stavby.

Výpočet tepelných ztrát objektu

Tento výpočet budete potřebovat při stavbě, rekonstrukci nebo zateplení. Nevyžaduje projektovou dokumentaci, mezi vstupní podklady patří informace o typu zdiva a skladbě střechy, plocha místnosti a její výška, tepelná izolace obvodových stěn apod. Všechny další potřebné podrobnosti jsou dohledatelné na webových stránkách Setop.
11.07.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444