Jak zařídit stylový a vzdušný obývací pokoj?

Soutěž

Sektorové kolekce, bohaté na množství skříněk, polic a zásuvek, většinou vysoké až ke stropu o délce „od stěny ke stěně“ jsou již naštěstí minulostí. Dnešním trendem v obývacích pokojích je vzdušnost, lehkost a praktičnost. Samozřejmě současné trendy v interiérovém designu myslí na pohodlí a komfort.

Vždy je však kladen důraz na to, aby se do zařízení promítla osobnost majitele daného prostoru. Zkuste něco nového a originálního, něco, co odráží nejen vaše smýšlení a osobnost, ale i potřeby celé rodiny. Nebraňte se proto své fantazii. Například máte-li starou dřevěnou sesličku po prababičce, která v sobě skrývá nezapomenutelné okamžiky z dětství, postavte na ni květináč s levandulí nebo svíčky a hned docílíte provensálského stylu. Tento styl krásně doplní sestava v bílé barvě, kterou doplňují kovové úchytky.

Do obývacího pokoje neodmyslitelně patří sedací souprava, která je hlavním místem odpočinku a relaxace. Měli bychom výběru sedací soupravy věnovat dostatečný čas.

Jak jste si už jistě všimli, trendy, a to nejen v bydlení, se v nejrůznějších obměnách vracejí. Nejnovějším trendem je nábytek vyrobený z masivu, který vnese do interiéru teplo i kus přírody. Nynější sestavy v bílé barvě se totiž hodí do všech obývacích pokojů bez výjimky. Malý pokoj se prosvětlí a velký nabídne prostor na barevné doplňky, které tak lépe vyniknou.


K bílé barvě se hodí samozřejmě všechny barvy, nicméně nejoblíbenější z hlediska spokojenosti bydlení jsou přírodní odstíny hnědé a fialové, ve kterých si můžete pořídit pohovku, polštáře nebo koberec.

Bílá barva může zdobit obývací pokoj jak v rustikálním stylu, tak i supermoderním designu. Dává vám zároveň možnost experimentovat s barvou nábytku a dekorací. Nebojte se toho, možná zjistíte, že máte skrytý talent!

Jste-li milovník knih a patříte-li k jejich sběratelům, pak právě bílá barva dá vyniknout vaší knihovně plné vzácných pokladů. Barevné obálky knih vytvoří kontrast, a pokud si s barvami pohrajete, můžete tak každou chvíli vytvořit trochu jiný nádech obývacího pokoje či studentského pokoje
Na obývací pokoj můžete jít i skutečne rafinovaně! Je důležité vzít v potaz dispoziční řešení daného prostoru. Před jeho zařízením a stylingem je nejlepší vše rozkreslit do půdorysového plánku. Pokud vládnete grafickými programy, nabízí se využití některého designérského softwaru, který vám pomůže s návrhem ve 3D modelu.

Rozhodně neprohloupíte, když vsadíte na nábytek vyrobený z přírodního dřeva. Dnešním trendem při výrobě moderního nábytku z masivu je kombinace masivu se sklem matným nebo mléčným, plastem či kovem. 
Nová kolekce Felix - kombinace borovicového masivu v přírodní barvě a matného skla
Nová kolekce Felix v bílé barvě – kombinace borovicového masivu a matného skla
 
Kolekce Viktorie z masivu v přírodní barvě. Tato kolekce se vyrábí i v jiných barvách.
Obývací pokoje jsou především určeny k odpočinku, relaxaci, a také k návštěvám. Sedací soupravy či pohovky jsou tudíž zcela dominantními kusy nábytku. Pokud nejste profesionální designeři, pak se raději držte jednotného stylu a materiálové harmonie. Nosí se retro styl ve znamení bílé s hnědou, zelené a oranžové. Trendy jsou rustikální interiéry a určitě nikdy nezklamou romantické styly, jejichž výhodou je, že kvůli zařizování jednoho pokoje v tomto „jednotlivém“ designu nemusíte kupovat kompletně celé vybavení obývacího pokoje, ale lze pořídit pouze jednotlivé prvky.

bydlinek Soutěž o poukaz na nákup zboží v hodnotě 5 000 Kč
Odpovězte na níže připojenou otázku a pokud budete mít štěstí při losování, můžete získat poukaz na nákup zboží v hodnotě 5 000 Kč  z e-shopu www.nabytek-jeko.cz.

Soutěž trvá do 31. července. Soutěž byla ukončena, poukaz získává Petr Slavík, gratulujeme.

01.07.2016 | PR
  • Nábytek Jeko.cz

    Hledáte kvalitní a levný nábytek? Navštivte náš obchod s širokou nabídkou zahraničního i českého nábytku. Nabízíme luxusní i levný nábytek pro všechny naše zákazníky. Nábytek na splátky je u nás samozřejmostí včetně montáže a výnosu zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444