Jak zařídit předsíň, aby vám ji každý záviděl?

Zařizování bytu nebo domu bývá náročná záležitost, která dokáže vyvést z míry. Nejdříve se snažíme vybavit nejpodstatnější místnosti. Obývací pokoj, ložnice, jídelna či koupelna obsazují na našem seznamu nejvyšší příčky důležitosti. Mnohdy pak ve shonu událostí opomeneme zařídit malou, avšak velmi podstatnou místnost naší domácnosti tak, jak by si zasloužila.

Řeč je o předsíni. Místu, které nás vždy jako první vítá, když přijdeme domů nebo nás naopak jako poslední vyprovází, když odcházíme.

Chcete, aby vaší návštěvě „spadla čelist“, jakmile vstoupí do bytu? Vše začíná v předsíni!

I přes její velký význam předsíň při renovaci, přestavbě či úpravě interiéru často zanedbáváme. Nejsme však jediní. Předsíň je opomíjena u většiny českých domácností. Což je ovšem velká škoda. Většinou sice platí za místnost nejmenší, ale důležitost jí upřít nelze. Dovolíme si dokonce tvrdit, že je vizitkou našeho celého obydlí. Ptáte se, co ji dělá tak významnou? Nejenže je prvním prostorem, který při vstupu spatříte vy. Uvidí ji i vaši hosté, kteří si z ní poměrně rychle utvoří první dojem nejen o vašem domově, ale i o vás samotných. Vstupní prostory totiž o vlastnících bytů a domů mnohé dosvědčují. Předsíň nás zkrátka prezentuje a je jen na nás, zda v dobrém nebo špatném světle.  


Předsíňová stěna DIANA dub sonoma/bílá, Předsíňová stěna RENO

Podobně jako u ostatních místností musíme brát ohled na možnosti prostoru. Máte k dispozici pár metrů čtverečních nebo disponujete velkorysejšími rozměry? Předsíň jakékoli velikosti lze zařídit prakticky, funkčně a příjemně. S pořádným nábytkem se stane vaší nejoblíbenější místností. 

Co tedy nesmí při zařizování předsíně chybět? 

Předsíňová či věšáková stěna – bezpochyby patří do každé předsíně. Předsíňová stěna se okamžitě stane vaším každodenním a nepostradatelným pomocníkem. Vy i vaše návštěva oceníte, když si budete mít kde odložit kabát, bundu nebo kabelku. 

Botník – Neobejdeme se bez nich, vyskytují se u nás ve velkém počtu a jsou těžko skladné. Přesně tak, jedná se o boty. Zlozvykem českých domácností jsou hromady bot u vchodových dveří. Nenechejte to dojít do situace, kdy se budete muset probojovat přes haldu bot do svého domova a raději si pořiďte praktický botník, který s radostí pohlídá všechny vaše nastřádané boty. Na trhu se momentálně těší velké oblibě výklopné botníky, které jsou ideální do malých předsíní, nezabírají mnoho místa, a přesto se do nich vejde spousta bot. 

Lavice – Velmi vítaný kus nábytku v každé předsíni. Na lavici se můžete pohodlně usadit a sundat nebo obout si boty. Některé lavice dokonce disponují úložným prostorem pod sedákem. 

Zrcadlo – Sluší nám to dnes? Každý z nás si někdy položil tuto otázku. Rádi se sami sobě líbíme a jak jinak zkontrolovat svůj zevnějšek a případně se ještě rychle upravit než pohledem do zrcadla? Zrcadla dokáží opticky zvětšit i výrazně prosvětlit každý prostor, což je zejména v předsíni velmi žádoucí. V předsíni vynikne zrcadlo nástěnné i stojací.  

Skříň či komoda – Čím více úložného prostoru, tím lépe. Pokud vám to velikost předsíně dovoluje, vybavte ji skříní či komodou. Skříně můžete využít zejména na skladování sezónního oblečení. Komody pak skvěle poslouží na uschování šátků, čepic, rukavic nebo nejrůznějších krémů na boty. Pokud máte domácí zvířata, komoda může sloužit také jako úkryt pro jejich potřeby.



ARMARIO předsíňová stěna, Předsíň Alma I - výběr barev


Možná vás napadlo zařídit předsíň ze starého a vyřazeného nábytku, ale na to raději zapomeňte. Právě předsíň by měla vypadat k světu. Nenazýváme ji vstupní bránou do našeho obydlí nadarmo. Pokud nechcete investovat zbytečně vysoké částky, ale přáli byste si, aby vaše předsíň byla reprezentativní a funkční zároveň, pak vás jistě potěší, že na e-shopu Nábytek Harmonia najdete tak levné předsíňové sestavy, že vám rozhodně nebude trhat srdce za ně utratit. Mezi jedny z nejoblíbenějších patří předsíňové stěny MÁŠENKA. Celou stěnu můžete koupit v momentální akční ceně za neuvěřitelných 2790 Kč. Stěna se skládá z věšáku, botníku, nízké skříňky se zásuvkou a zrcadla. 



Předsíňová stěna MÁŠENKA I jasan šimo, STÁLÁ CENA: 3210 Kč, AKČNÍ CENA: 2790 Kč


Veškerý nábytek, a ještě víc, najdete na e-shopu Nábytek Harmonia. Naleznete zde již předpřipravené pokojové sestavy nábytku jak do obýváku, jídelny, ložnice, dětského či studentského pokoje, tak i do již zmiňované předsíně. Sestavy vám umožní lépe si představit, jak daný nábytek zapadne právě do vaší domácnosti. 

05.08.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444