Jak zařídit dětský pokoj pro sourozence?

Jeden dětský pokoj, dva sourozenci, kteří ho obývají. Hromada starostí, jak pokoj zařídit, aby byli spokojení oba. Také řešíte zařízení dětského pokoje pro sourozence? Chcete jim zajistit dostatek volného prostoru, úložného prostoru i soukromí, ale máte na to jen jednu místnost? To vůbec nevadí, protože i to lze hravě zvládnout. Níže vám přinášíme tipy, jak si s takovou situací poradit.

Jednu místnost pomyslně rozdělte na dvě stejné části

Nejlepším řešením, jak v jedné místnosti zařídit dětský pokoj pro dva sourozence, je pokoj rozdělit na dvě pomyslné stejně velké části. Ty můžete rozdělit buďto příčkou nebo nábytkem (regálem, velkou šatní skříní nebo třeba knihovnou). Pomůže i barevné odlišení místnosti – polovinu pokoje vymalujte oblíbenou barvou jednoho dítěte a další polovinu barvou, kterou vybralo druhé dítě. V obou částech pak dětem zařiďte vše potřebné.

Některý nábytek budou mít sourozenci společný

Samozřejmě, že některý nábytek budou mít sourozenci společný. Nabízí se prostorné šatní skříně, kdy jedna větší šatní skříň je o dost výhodnější než dvě menší šatní skříně, které zaberou příliš hodně prostoru. Společné budou mít sourozenci i některé hračky (obzvlášť pokud je nedělí velký věkový rozdíl). A společnou budou mít nejspíš i komodu, případně regál na hračky. Sdílený nábytek situujte do středu místnosti. Zvolte umístění tak, aby byl dobře přístupný pro oba sourozence.

Dětský pokoj Yoop

Dětské patrové postele šetří spoustu místa

Dvě samostatné postýlky sice podtrhnou hezké rozdělení místnosti, ale neušetří tolik místa jako postel patrová. Tu si sourozenci zamilují nejen proto, že budou mít více místa ke hraní, ale také proto, že dětská postel s úložným prostorem se jim bude hodit například pro úschovu hraček či svých malých tajemství. Navíc můžete vybrat takové lůžko, jehož součástí je přistýlka. Děti si tak můžou i do malého pokojíku pozvat přátelé na přespání. Je však pravda, že patrovou postelí nezajistíte dětem patřičné soukromí, po kterém budou vaše děti časem toužit.

Dětská patrová postel Charly - světlá akácie

O pracovní prostor se nelze dělit

Co musí mít každý sourozenec sám pro sebe, je bezesporu psací stůl a bezprostřední prostor kolem něj. Přece nebude čekat, až jeho sourozenec napíše domácí úkol a naopak. Pokud vlastníte skutečně malý dětský pokojík, můžete sáhnout po tzv. multifunkčních postelích, jejichž součástí bývá zasouvací psací stůl a úložný prostor ve formě šuplíků, poliček, komod nebo dokonce menších šatních skříní. Pokud si nevíte rady se sestavováním dětského pokoje, využijte nabídky mnoha eshopů, které nabízí již předem připravené sestavy dětských pokojů.

Dětská multifunkční postel Charly

Dost soukromí pro oba sourozence zároveň

Hlavním bodem pokojíčku, který obývají dva sourozenci, je soukromí. Dostatek soukromí pro oba dva. To zařídíte už jednou zmíněným rozdělením místnosti na dvě části. Ale můžete to vyřešit i jinak - závěsem, přepážkou, oboustranně postaveným regálem apod. Zkrátka a dobře každý by měl mít to svoje. Inspiraci pro zařízení dětských pokojů najdete na Eurokosik.cz.
03.11.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444