Jak zabezpečit bazén proti pádu dítěte do vody?

Pokud pořizujete bazén pro rodinu s malými dětmi, nejspíš už vás napadlo, jak vodní hladinu zabezpečit, aby do ní nikdo omylem nespadl. Možností je hned několik a liší se hlavně v pohodlí. Základní řešení je bezpečnostní plachta, o úroveň příjemnější na používání jsou bezpečnostní lamely. Nejpohodlnější způsob je bazén zastřešit.

Bezpečnostní plachtu musíte stále natahovat a skládat

To je její hlavní nevýhoda. Nad vodní hladinu ji vypnete relativně rychle. Dost možná vás ale po čase začne obtěžovat každé ráno plachtu sklízet a každý večer zase napínat. Kdybyste chtěli nechat děti hrát si v okolí bazénu bez dozoru, budete navíc muset plachtu natahovat i v průběhu dne.

Z hlediska bezpečnosti jako takové slouží bezpečnostní plachta dobře – unese i dospělého člověka. Problém je, že většina lidí kvůli pracné manipulaci nakonec stejně zakrývá bazén jen na noc a přes den je vodní hladina nechráněná.

Bezpečnostní lamely mohou fungovat i na dálkové ovládání

Lamely fungují a vypadají trochu jako okenní žaluzie. Prostě je zatáhnete podle potřeby. Stejně jako bezpečnostní plachta unesou lamely i dospělého, kdyby na ně stoupnul. Vyrábí se dokonce i typy s elektrickým pohonem, které můžete ovládat na dálku.
 

Nejbezpečnější a nejkomfortnější je bazén zastřešit

Zastřešení podle potřeby zatáhnete nebo shrnete podobně jako lamely. I kdybyste na něj spadli, unese vás. Navíc je ale můžete i zamknout, a tak se k bazénu děti bez dozoru nedostanou.

Bazénové zastřešení se vyrábí v různých výškách. To nejnižší si obvykle vybírají lidé, kteří nechtějí, aby bazénový kryt zakrýval výhled přes zahradu. Střední výšky vychází dobře cenově. Nejvíc výhod má ale podchozí zastřešení, pod kterým se můžete v klidu převléct do suchého nebo si užívat pohodu u vody i v dešti nebo větru.


Zastřešení navíc funguje jako skleník – propouští sluneční paprsky a vodu tak udržuje teplejší až o 6 °C. Pod zastřešením se tak často můžete koupat třeba od dubna do října.

Přečtěte si také: Jak nejlépe zakrýt nebo zastřešit bazén
07.02.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444