Jak z obalu na dárek udělat dekoraci domova?

Občas se stane, že si přineseme z nákupu obal na dárek, který nám nakonec nevyhovuje. Ale než se ho zbavíme, můžeme ho využít jinak a vytvořit z něj zajímavý dekorativní prvek pro náš domov.

V tomto článku se dozvíte, jak lze obal na dárek využít jako dekoraci domova, konkrétně představíme způsob, jak využít dárkovou dřevěnou bednu a udělat z ní originální a jedinečný doplněk .
 

Jaký obal může sloužit jako dekorace?

Některé druhy obalů se hodí více než jiné, například krabičky z pevného kartonu, barevné sáčky, dřevěné bedny nebo jiné originální obaly. Obaly od parfémů nebo šperků bývají často krásně zdobené a mohou být vynikajícím zdrojem inspirace pro naše vlastní nápady.
 

Techniky pro úpravu obalu

Jednou z nejjednodušších technik pro úpravu obalu je potiskování. Můžeme použít razítka, šablony, nebo i samotné rostliny. Další možností je malování obalu pomocí speciálních barviv a štětců. Lepení na obal může být další technikou úpravy, např. pomocí tapet,nebo vystřihování obrazců z papíru.
 

Inspirace pro využití dekorovaného obalu

Dekorovaný obal může být vynikajícím dekoračním prvkem v našem domě. Můžeme ho použít např. na vytvoření zajímavého stínítka na lampě nebo na výzdobu zdi nebo dokonce jako obal na polštářek. Krabice s dekorovaným obalem mohou být praktickým řešením na uskladnění drobností, jako jsou klíče, nebo mince.

Pokud máte nepoužitou dárkovou bednu z e-shopu Manboxeo, můžete ji jednoduše přetvořit na originální dekoraci. Následující postup vám ukáže, jak na to:
 
1. Vyberte si vhodné místo pro umístění dekorované bedny. Může to být například policová jednotka, stůl nebo okenní parapet.

2. Připravte bednu pro úpravu. Odstraňte veškeré nálepky a etikety, které by mohly rušit celkový vzhled dekorace. Pokud bedna není vyrobená z kvalitního materiálu, můžete ji před úpravou opatrně obrousit jemným brusným papírem.

3. Přemýšlejte o tématu nebo stylu, který by se vám líbil.. Můžete zvolit například nějaké konkrétní barvy nebo motivy, které se budou hodit do vašeho interiéru.

4. Nyní můžete začít s dekorováním bedny. Existuje mnoho různých technik. Můžete například bednu obarvit nebo potisknout, použít různé typy nálepek, nalepit na ni papírové květiny nebo ji vyzdobit korálky a jinými ozdobami.

Obarvit můžete bednu do stylu vaší kuchyně či obýváku. Velmi dobře dřevo vypadá nalakované přírodní barvou nebo klidně bílou či modrou do stylu provance. Bednu můžete používat jako stoličku, na zeleninu nebo jako podstavec.
 
Za pomoci dřevěných komponentů můžete z dřevěné bedny udělat také úschovný prostor v rustikálním nádech nebo klidně i místo pro vaše luxusní halenky a tuniky.

Pokud si nejste jisti, jaký styl nebo motiv zvolit, můžete se inspirovat na internetu nebo v časopisech. Existuje mnoho kreativních nápadů, které vám mohou pomoci při tvorbě vaší vlastní dekorace.

5. Po dokončení dekorace bednu nechte zaschnout. Pokud jste použili barvy nebo lepidlo, nechte bednu zaschnout minimálně 24 hodin, aby se všechny složky dobře spojily a pevně držely.

6. Nyní můžete umístit bednu na vybrané místo a užívat si krásnou novou dekoraci.
S Manboxeo dárkovou bednou můžete vytvořit originální dekoraci, která se bude hodit do vašeho interiéru. Stačí mít cit pro kreativitu a trochu času na úpravu bedny.

Jak obal na dárek použít v praktickém životě 

Dekorovaný obal můžeme využít i v praktickém životě. Např. můžeme z něj vystřihnout různé obdélníky, nebo kruhy a pomocí lepicí pásky z nich vytvořit krásné květiny, které mohou zdobit vázu. S pomocí lepicího papíru můžeme z obalu vytvořit např. obálku na dopis, nebo originální dárek pro někoho blízkého.

Obal na dárek, který se nám zdál nevhodným, může být využit jinak a stát se originální dekorací.
04.04.2023

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444