Jak z nápadu udělat perfektní projekt: Mít cit pro trh a nepodcenit přípravu

Díky informacím a analýzám z oddělení Consulting společnosti LEXXUS NORTON je možné z dobrého developerského nápadu udělat skvělý a přesně zacílený projekt. Přečtěte si rozhovor s konzultantkou Janou Panochovou, která se ve své práci opírá o detailní znalost trhu i celého oboru realit.

Jakou službu developerským společnostem poskytujete?

Oddělení Consulting je v LEXXUS NORTON proto, abychom developerům ukázali, že nejsme jen realitní kancelář, ale máme určitou nadstavbu. A ta je právě v konzultacích, které poskytujeme před zahájením projektu. Příprava je totiž velmi důležitá, hlavně co se týče volby standardu vybavení a prostorových dispozic. Když se tuto fázi podaří zachytit včas a my se můžeme ke konceptu developerského projektu vyjádřit, lze ho upravit tak, aby se nakonec dobře prodával. Další důležitou součástí naší práce je správná cenotvorba. Využíváme přitom detailní znalost trhu, vlastní analýzy, zkušenosti, cit pro trh a také data nahromaděná za delší dobu, díky tomu může developer projekt přesněji zacílit.



Z jakých podkladů při konzultacích vycházíte?

Máme dokončenou interní databázi nabízených bytů s určitou historií. Co se týče nových projektů, máme vlastní data – nemusíme je tudíž nakupovat a zároveň přesně víme, co vyjadřují a zahrnují. Proto se s developerem dokážeme velmi detailně bavit o jednotlivých konkurenčních projektech, o jednotlivých dispozicích. Obecné údaje o trhu čerpáme z dostupných dat od statistického úřadu, České bankovní asociace atd.

Kdo se na vás nejčastěji obrací se žádostí o konzultaci?

Je to velmi rozmanité – svoje projekty s námi probírají začínající nebo menší developeři i ti zkušení a opravdu velcí. Mohou to být místní pobočky zahraničních firem, které si chtějí potvrdit, že mají na místním trhu dobře stanovené prodejní ceny, nebo zkušené společnosti, které ale nemají na tyto činnosti kapacitu.

 

V oboru se pohybujete už delší dobu. Čím je pro vás přitažlivý?

Hned po škole jsem nastoupila do realitní kanceláře. Mám výhodu, že jsem v průběhu své kariéry mohla být u celého procesu vzniku i prodeje projektu. Pracovala jsem jako realitní agent pro pronájem a následně i prodej bytů. Později jsem nastoupila do developerské společnosti, kde jsem působila jako manažerka projektu a měla jsem na starosti prodejní tým, ale také jsem se podílela na akvizici a přípravě projektů i jejich marketingu. Právě tahle různorodost mě baví.

„...Když se tuto fázi podaří zachytit včas a my se můžeme ke konceptu developerského projektu vyjádřit, lze ho upravit tak, aby se nakonec dobře prodával...."

Jana Panochová

Jana zpracovává analýzy trhu a aktivně se podílí na posuzování developerských projektů. Za dobu svého působení ve společnosti již posoudila a ocenila byty v 80 projektech.

Ve firmě LEXXUS NORTON pracuje od roku 2017, na realitním trhu ale působí dlouhodobě. Má zkušenosti z developerské společnosti, kde měla na pozici projekt manažer na starosti obchodní přípravu a prodej bytů. Poté v této firmě pracovala jako manažer obchodního centra, ve kterém vedla tým zabezpečující právní servis, prodej a správu 200 bytů v developerských projektech.
29.11.2022 | PR
  • LEXXUS NORTON

    Jsme realitní kancelář zaměřující se na Prahu a blízké okolí. Už tři desetiletí sledujeme nejen trh s nemovitostmi, ale i trendy v bydlení, a tak jsme připraveni najít to pravé místo, které bude přesně odpovídat vašemu stylu a vkusu. Umíme pomoci také s prodejem nemovitosti a usnadnit celý jeho zdlouhavý proces. Specializujeme se zejména na rezidenční bydlení a novou výstavbu. Díky mnoha spokojeným klientům, ale také výborným vztahům a spoluprací s největšími pražskými developery, bankami a dalšími institucemi jsme si dokázali vybudovat dominantní postavení na českém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444