Jak vybrat vhodnou chladničku

Kvalitní lednice disponují několika parametry, na které se musíte při výběru zaměřit. Kromě designu, který také hraje svou roli, jsou hlavními aspekty funkce ledničky, její objem a v neposlední řadě také její spotřeba.

Velikost a typy lednic

Rozměry a objem chladničky jsou velmi individuálními parametry. Každý zákazník hledá něco jiného, avšak paleta, ze které lze vybírat, je pestrá. Hlavní rozdělení je na chladničky s mrazákem nebo bez něj. Chladničky s mrazákem jsou samozřejmě praktičtější, protože kombinují dvě zařízení v jednom, na druhou stranu ale mrazák ubírá na objemu chladícímu prostoru. Americké lednice jsou nadstandardně velká zařízení, která mají oddělené skříně na mrazák a ledničku. Dále si můžete také pořídit lednici na konkrétní účely, například lednici na nápoje či domácí vinotéku.
 
Z hlediska provedení a  designu můžete volit mezi mini lednicemi, které se hodí spíše do kanceláří či pracoven, vestavěnými lednicemi, retro lednicemi či přenosnými lednicemi.
 
Pokud si vyberete variantu lednice s mrazákem, dejte si pozor na dva základní termíny: mrazicí výkon a výkon mrazení. Mrazicí výkon určuje, kolik potravin dokáže mrazák zamrazit za den, zatímco výkon mrazení určuje, jak silně dokáže mrazák potraviny zamrazit.
 

Užitný objem lednice

Objem lednice je asi nejdůležitějším parametrem. Podle velikosti rodiny a počtu lidí či životního stylu můžete vybírat mezi menšími lednicemi (s výškou 140 cm) až po velké americké lednice pro velkou rodinu.
 

Hlučnost a technologie

Ačkoliv ledničky již dnes nepatří mezi nejhlučnější spotřebiče, jsou přesto neustále v chodu, a tak i slabý hluk může působit rušivě. Do 35 dB je lednička při jejím provozu takřka neslyšitelná.
 
Nabídka technologií, kterými se dns lednice vyznačují, je více než pestrá. Mezi různé funkce patří například ionizátor (zajišťuje mikroklima prodlužující čerstvost potravin), antibakteriální povrch (potahuje vnitřní stěny ledničky a ničí bakterie) či tzv. prázdninový režim (udržuje stabilní teplotu a snižuje spotřebu v obdobích, kdy nejste doma).

17.03.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444