Jak vybrat světlo do studentského pokoje

Studentům nesmí na psacím stole chybět pracovní lampa

Studentům nesmí na psacím stole chybět pracovní lampa

Studenti a studentky tráví nejvíce času ve svém pokoji, a to nejen o zkouškovém období. Správně nastavené osvětlení by však při studiu neměla mít jen obrazovka tvého laptopu. Dostatečné světlo při dlouhých studijních večerech nezaručí ani jedna žárovka u stropu.

Hlavní světlo, které svou svítivostí snadno pokryje plochu celého pokoje, je základ. Je totiž většinou první, které rozsvítíš, když přijdeš do pokoje. Vhodné jsou tak stropní světla nebo lustry, které tento účel osvětlení plní.

Jedním z nejdůležitějších svítidel je však lampa na psacím stole. A to nejlépe pracovní lampa, která je polohovatelná, a tak ji můžeš přizpůsobovat různým druhům práce. Kromě osvětlení je i vhodným designovým prvkem oživujícím pracovní koutek, například lampa LUCIDE v trendy skandinávském stylu.
 

Osvětli každý kout

Studentům, kteří si rádi s knihou zalezou do postele, pak přijde vhod i menší lampička na noční stolek. Světlo by mělo být jemnější, aby při čtení v jinak tmavém pokoji tolik nezatěžovalo oči. 

Pokud máš menší pokoj, pak je dobrou alternativou stojací lampa, která má zároveň menší lampičku. Osvětlí tak velkou část pokoje a zároveň poslouží jako dobré světlo při čtení. Plusem těchto lamp je možnost nastavit si intenzitu osvětlení.

Studenti by také neměli zapomínat, že je výhodnější kupovat LED žárovky do svítidel. Ušetří tak nejen energii, ale hlavně peníze.

Inspiraci i další tipy pro osvětlení najdete na webu www.fulgur.cz.
27.11.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444