Jak vybírat vhodnou přikrývku na spaní

Pokud se chceme ráno probouzet po skutečně osvěžujícícm spánku, je třeba myslet do detailů na vše, co je se spaním spojeno. Dobrá postel a vhodná matrace jsou již samozřejmostí, se stejnou pečlivostí bychom ovšem měli vybírat polštáře i přikrývky, u nichž se vyplatí klást důraz na kvalitu a vyhovující výplň.

Na trhu je k dispozici bohatý výběr přikrývek, takže není úplně snadné, se v něm zorientovat. Pokud si nejste jisti, jakou značku zvolit, vsaďte na jistotu kvality, kterou představují přikrývky certifikovaných českých výrobců.
 

Materiály výplní

Řada lidí dává z různých důvodů přednost přírodním materiálům, svoji oblibu tak v posledních letech získaly vlněné přikrývky, které příjemně hřejí, zároveň jsou ale prodyšné, dobře odvádí tělesnou vlhkost a většinou vyhovují i alergikům.

Ti se nemusí obávat ani výplně z peří, k dostání jsou dnes totiž i péřové přikrývky vhodné pro tuto rozsáhlou spotřebitelskou kategorii. Při výběru si ovšem všímejte, nejen zda má výrobek certifikaci jako vhodný pro alergiky, ale také, jaký je zde podíl prachového peří - čím vyšší, tím vyšší je kvalita přikrývky a o to bude váš spánek komfortnější.

Kvalitní péřové přikrývky lze i prát, časté praní se ovšem nedoporučuje. Z tohoto hlediska jsou rozhodně nejvýhodnější přikrývky z dutého vlákna, které jsou navíc antialergické. K tomuto typu přikrývek se dnes spotřebitelé obracejí nejčastěji. Aby vám ovšem zajistily skutečné pohodlí při spánku a přes časté praní si udržely své vlastnosti, musí jít o kvalitní výplň.
 
Elektronický obchod Povlečení Plus nabízí mimo jiné výběr prošívaných přikrývek z dutého vlákna od osvědčených českých výrobců. Použité duté vlákno patří k evropské špičce. Přikrývky jsou tak lehké, hřejivé, dobře se přizpůsobí vašemu tělu a praním své funkční vlastnosti neztrácejí. I cenově nejdostupnější přikrývku v nabídce, kterou je přikrývka KLASIK vyplněná levnějším typem výplně STANDARD, lze prát při 60 °C, což je teplota, která zničí většinu roztočů a bakterií. Většina přikrývek, které Povlečení Plus nabízí, však zaručí maximální hygienu vašeho spaní, protože je lze prát dokonce při 95 °C.

Za zmínku stojí i výrobky, jejichž hygienické a antialergické vlastnosti posiluje speciální povrch. Jedná se například o řadu přikrývek nanoSPACE Smart, jejichž povrchový materiál z jemného mikrovlákna chrání před roztoči a prachem. Pokrývky opatřené povrchovým materiálem obohaceným navíc o výtažky z Aloe Vera, který se během používání postupně uvolňuje, působí blahodárně na pokožku, svaly a klouby.
 

V zimě, v létě nebo po celý rok?

Teplé noci, které v posledních letech zažíváme stále častěji, podtrhly rozdíly v požadavcích na hřejivost ve vztahu k roční době. Záleží samozřejmě na individuálních pocitech i na tom, jak teplo či chladno je ve vaší ložnici, řada lidí ale po zimě mění hřejivé zimní za chladivé letní přikrývky, které pužívají menší množství náplně. V e-shopu Povlečení Plus nakoupíte přikrývky pro zimu, léto i takové, které jsou naplněny optimálním množstvím peří či dutého vlákna, takže je můžete používat po celý rok.
 
Specialitou je pak přikrývka LUXUS PLUS DUO skládající se ze dvou samostatných přikrývek z dutého vlákna, které lze jednoduše použít každou zvlášť nebo v obzvlášť chladných měsících dohromady. K nejsilnějším a nejteplejším v nabídce obchodu patří THERMO přikrývka určená pro zimní měsíce v chladných bytech či domech.
 

Pro malé i velké

Pokud jste vyššího vzrůstu, nemusíte se smiřovat s tím, že ať si lehnete, jak chcete, z přikrývky vám budou vyčuhovat nohy. Kromě standardního rozměru 140x200 si v e-shopu Povlečení plus můžete objednat i přikrývky v prodloužené délce 140x220 a ve čtyřech tzv. francouzských rozměrech (200x200, 220x200, 240x200 a 240x220), určené pro dva. V nabídce jsou i dětské přikrývky o rozměrech 90x135.
19.06.2018 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444