Jak vchodové dveře do domu ovlivňují jeho vzhled

Udělat dobrý dojem už u vchodových dveří do domu se vždycky hodí. Pokud tedy chcete, aby byly vaše dveře reprezentativní a dělaly radost jak návštěvám, tak vám, měli byste se při jejich výběru zaměřit nejen na funkčnost, ale také na vzhled.

Vzhled vchodových dveří do rodinného domu

V dnešní době už můžou vchodové dveře do domu nejen chránit domácnost, ale také skvěle vypadat. Bezpečí je samozřejmě na prvním místě, a proto už klasickým dveřím odzvonilo a nahradily je vchodové bezpečnostní dveře do domu.

Jejich základem je kvalitní konstrukce rámu, která je vyztužená kalenou ocelí. Tu doplňuje řada prvků, které sice nejsou vidět, ale hravě si poradí se snahou o manuální poškození nebo vysazení dveří. V případě, že by vás třeba chtěli navštívit zloději. V ideálním případě mají takové dveře i vynikající tepelně-izolační vlastnosti a ochrání vás také před hlukem z ulice.

Všechny tyto funkce vycházejí z promyšleného designu, který se ale skrývá uvnitř vchodových dveří do rodinných domů, a tak nijak neovlivňuje jejich vzhled. Protihlukové vlastnosti si proto můžete dopřát i přesto, že na dveřích nebudete mít velké a ošklivé polstrování potažené koženkou. Můžete tak bez obav vybírat z široké škály dekorů a vše sladit do harmonie barev.

Potěší i snadná údržba

Vybíráte vchodové dveře do domu? Zaměřte se na materiál, kterým je potaženo dveřní křídlo. V ideálním případě zvolte PVC folii, která si poradí s vlivem světla, počasí i zubem času. Snadno se přitom udržuje. Postačí vám klasické čisticí prostředky, které už máte doma.

 
Nemusíte se bát, že byste si vybrali svou oblíbenou barvu, která by po dvou letech změnila odstín. Slunce barvu z folie nevytáhne a kvalita tak zůstane i po několika letech stále stejná. Můžete tak bez obav mít klasické bílé vchodové dveře do domu i oblíbené vchodové dveře do domu zlatý dub.

Slaďte vzhled domu i chodby

Při vybírání barvy nezapomeňte, že rodinný dům musíte vnímat jako celek. Není proto dobré zaměřit se jen na některé prvky, ale raději myslete ve větším měřítku. Důležitá je barva i materiál oken, fasáda, vrata od garáže, altán nebo třeba lampa.

Pokud máte moderní dům, pravděpodobně budete vybírat z tmavých barev. Klasické bílé vchodové dveře do domu zase lépe vyniknou na barevné fasádě. Dřevěný dekor pak zazáří na novostavbách nebo dřevostavbách.

Exteriér máte vyřešený? Skvěle, můžete se vrhnout na chodbu. Bezpečnostní dveře by určitě měly ladit s podlahou a nábytkem v interiéru. Lidé často volí stejný dekor, jako mají na poličkách a podobně. Nemusíte se ale bát ani větších kontrastů. Pokud je třeba podlaha v odstínu dubu, můžete bez obav sáhnout po dveřích v dekoru ořech.

Poradí vám odborníci

Nejste si jistí výběrem, nebo máte další otázky? Obraťte se na odborníky, kteří vám rádi poradí s čímkoliv, co se vchodových dveří do domu, šířky 80 cm i 90 cm, týká. Stačí jen najít spolehlivého dodavatele, který se postará o kompletní montáž i záruční servis.
21.12.2022
  • HT dveře - Bezpečnostní dveře

    Prodáváme a montujeme bezpečnostní dveře, zajišťujeme jejich servis. Zabezpečte svůj majetek i rodinu před nezvanými návštěvníky. Pokud hledáte bezpečnostní dveře do bytu nebo rodinného domu, u nás si vyberete ty pravé. Které doporučujeme?


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444