Jak ušetřit při topení?

Blíží se léto, venku je najednou tepleji, déle se stmívá a většina lidí tak ráda využije možnost trávit čas venku posezením s přáteli. Počasí je však zrádné. Každý teplotu vnímá jinak. Jeden by i po setmění rád povídal na verandě v krátkém tričku, aniž by ho cokoli trápilo, jiný pod několika vrstvami oblečení a dekou drkotá zuby a nejradši by prchl do domu. Jako řešení tohoto problémů mohou posloužit zahradní topidla.

Plynová topidla

Princip topidel funguje v praxi tak, že se zahřívají pouze objekty v bezprostřední blízkosti, nikoli celý prostor. Jak v místnostech, tak venkovním použití tak provozovatel zbytečně neplýtvá finančními prostředky.

Plynová topidla na propan butan neboli terasové sálače fungují na bázi infračerveného ohřevu. Společnost EPROFI.CZ nabízí hned několik typů plynových topidel. Vybrat si lze z hned několika typů zářičů podle výkonu, obsluhy, vzhledu, ceny, funkcí nebo doporučeného účelu využití - od přístrojů pro menší soukromé akce až po ty, které jsou určeny velkým událostem jako například firemním rautům a podobně.

Elektrická infratopení

Alternativou k plynovému topidlu se může stát infratopení. Infratopidla používají halogenový nebo infračervený ohřev a nejvíce se hodí do rozsáhlých prostor, které obdobně jako zmíněné terasy není výhodné vytápět plošně. 
 
Princip je zde podobný: Elektrické infratopení neohřívá vzduch, ale osoby a předměty ve svém okolí (přibližně 4 metry, ale dosah se liší podle výkonu daného topidla). Topidlo ihned po zapnutí generuje sálavé teplo, vzduch se ohřívá sekundárně pomocí zahřátých osob a předmětů. Společnost EPROFI.CZ dává na výběr z křemíkových infrazářičů, karbonových, které disponují mnohem větší výdrží nebo průmyslových infrazářičů a infrapanelů, vhodných pro místnosti s vyšším stropem. 
 

 

Sálače - topidla pro restaurace

Terasové sálače nejsou vhodné pouze pro soukromé účely, ale uplatní se i na zahrádkách restaurací. Dobře tak poslouží k prodloužení možnosti venkovního posezení o podzimní a jarní měsíce, kdy je pravděpodobnost vlídného počasí diskutabilní. 
 
K dispozici je opět několik typů topidel, třeba elektrický sálač Enders MADRID je atraktivní designově a hodí se pod slunečník nebo do větraných prostor. Tento elektrozářič disponuje výhodným poměrem ceny a výkonu. Není hlučný a jeho provoz se obejde bez zápachu nebo problémů se skladovatelností. Pokud se zajímáte o tento nebo jiný model venkovního topidla, doporučujeme kontaktovat firmu EPROFI.CZ elektronicky nebo osobně v pražské prodejně na adrese Koněvova 160, Praha - Žižkov. 
12.06.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444