Jak ušetřit místo v dětském pokoji za pomoci správného nábytku

Zařizování dětského pokoje vyžaduje značnou míru pozornosti, jelikož podléhá mnoha různým nárokům i omezením. Zejména pokud máme k dispozici relativně malý prostor, je třeba chytře volit každý kousek nábytku.

Malý prostor není překážkou

Ideální dětský pokoj by měl splňovat hned několik specifik. V první řadě by se v něm mělo dítě cítit dobře a pohodlně. Je tedy na místě naslouchat i jeho přáním, zejména co se týče barev či dekorací. Zároveň by se však mělo jednat o maximálně funkční prostor, který bude sloužit k spánku, učení, hrám i návštěvám kamarádů. Samozřejmostí by měl nepochybně být i dostatek úložného prostoru.

Splnění všech těchto požadavků však může představovat velice tvrdý oříšek. Typickým příkladem je rodina obývající panelákový byt, v němž je třeba zařídit pokoj pro dvě děti. Plocha, která je k dispozici, je pochopitelně značně omezena, proto je třeba ji maximálně využít a zároveň i ušetřit dostatek volného místa. Děti by se ve svém pokoji totiž rozhodně neměly cítit stísněně. 

Vhodné řešení tohoto problému nabízí dětský nábytek Aldo, jehož důmyslný design spojuje hned několik funkcí do jedné sestavy. Stylové provedení pak pokoj spolehlivě zútulní a zároveň dodá moderní vzhled. 

K dispozici je několik typů nábytkových sestav v různých provedeních. Každá z nich však zaujme množstvím úložného prostoru i místa k odpočinku. 

Dětská postel Kwai s nadstavcem pro dvě děti

Dětská postel Kwai nabízí maximální úsporu místa do pokoje, které obývají dvě děti. Vysouvací spodní postel, kterou je možné umístit kdekoliv v místnosti, se také skvěle hodí pro případ přespání. 

Sestava využívá trendy minimalistický design se skandinávskými prvky a její pořízení ušetří místo za dvě postele, komodu i šatní skříň. Rozměry každého lůžka činí 90x190 cm.

Patrová postel Groe se skříní

Samotná konstrukce patrové postele Groe se vyznačuje velkou variabilitou. Skříň je možné umístit na kteroukoliv stranu a v kolekci Ocean lze pořídit i další díly nábytku ve shodném stylu. Díky trendy a účelovému designu dokážete s touto sestavou využít opravdu každého centimetru.

K oběma lůžkům je možné pořídit i přesně pasující matraci Aldo s výškou 15 cm. Celková nosnost postele činí 180 kg, k docílení větší stability pak přispívá i deska s otvory pro cirkulaci vzduchu. 

Dětská patrová postel Swan

Tato sestava nabízí chytré řešení do pokoje, který obývají tři děti. Své uplatnění ale rozhodně najde i v případě, že máte dvě ratolesti a rádi byste pro ně pořídili patrovou postel s velkým úložným prostorem. Do spodního šuplíku u postele Swan tak můžete dle libosti vložit vhodnou matraci, nebo místo ponechat volné a uložit do něj vše potřebné.

Bezpečí vašich dětí zajistí schůdky s širokým nášlapem (až 25 cm) i pevné zábradlí. Po celém obvodu horního lůžka se samozřejmě nachází i dostatečná zábrana. 

Doprava patrové postele je zdarma.

28.04.2021 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444