Jak udělat z kuchyně designový skvost? Pomůžou keramické obklady

Kuchyně je odjakživa přirozeným centrem rodinného života. Stále častěji pak i místem, kde nejde jen o praktické uspořádání místnosti, ale i o design.

Opravdový skvost vám z kuchyně pomohou vytvořit keramické obklady a dlažby. Jaké jsou aktuální trendy a jak vybírat?

V prvé řadě se při výběru zaměřte na styl. Cítíte se dobře v barvami hýřící secesi? Upřednostňujete bytelnost a tradiční řemeslnou poctivost venkovského stylu? Anebo preferujete jednoduchost a strohost moderního minimalismu? Na vše mají keramické obklady a dlažby svou odpověď v podobě dekorativních a retro sérií, rustikálních a selských dlažeb, které věrně napodobují přírodní dřevo, kámen či terakotu a to často i s nádhernou a dnes velmi populární patinou, anebo moderních velkoformátových a kalibrovaných obkladů, které prostoru propůjčí čisté linie a fantastické hry světla a stínu.

Vedle designu bychom neměli zapomínat ani na funkčnost a praktičnost.  Například kalibrovaný velkoformátový obklad (dokonce v rozměru až 3x1 m), který umožňuje pokládku s minimálními spárami, se udržuje mnohem lépe než malé rustikální kachličky s nepravidelnými okraji a spárami o šířce 3-4 mm. To samé lze tvrdit o hladkém versus plastickém povrchu. Ano, 3D obklady jsou dnes skutečným trendem, ale hodí se spíš do obytných prostor a ne za sporák anebo dřez.

Třetím, ovšem neméně důležitým aspektem výběru, je formát. Dříve tradiční čtvercové obklady dnes vytlačují obdélníky, stále populárnější hexagony, ale i ovály, kosočtverce či tvary listů. I z jednobarevného obkladu lze s jejich pomocí vytvořit skutečně zajímavé kompozice, které kuchyňskou linku dotáhnou k dokonalosti.

Nechte se inspirovat našimi tipy:

Rustikální kuchyně ála Provence

Venkovská kuchyně ve stylu Provence ve městě? Proč ne. Prosvětlená kuchyně s nádechem nostalgie potěší každou romantickou duši. Na podlahu se skvěle hodí dlažba věrně imitující dřevo, okolo linky použijte dekorační obklady, kupříkladu s květinovými motivy. Nezapomeňte na přírodní doplňky a nejrůznější milé drobnosti, které vám zpříjemňují život a dokáží navodit klidnou a útulnou atmosféru důvěrně známého bezpečného prostředí.


I retro může vyznít moderně

Líbí se vám dekorativní retro obklady a dlažby, ale máte moderní prostory? Nevadí! Dekorativní retro obklady vyzní i v moderních prostorách stejně dokonale jako v těch historických. Jedno, zda jsou inspirované secesí, renesancí anebo třeba dílem Andyho Warhola. Stačí malý pásek za linku anebo k jídelnímu stolu a efekt na jedničku je zajištěn. S další dekorací si už lámat hlavu nemusíte.


Moderní kuchyně

Čisté linie bez nadbytečné zdobnosti, přísně jednoduché tvary a absence jakýchkoli dekoračních prvků. Do moderně pojaté minimalistické kuchyně jednoznačně použijte velkoformátové obklady a dlažbu. V kombinaci se sklem a kovem, cihlami či dřevem snadno vykouzlíte prostor, kde se bude líbit všem stoupencům minimalismu či industriálního stylu.


Trendy, hity, novinky

Zaujaly vás 3D obklady, ale neumíte si představit jejich údržbu za kuchyňskou linkou? Řešením jsou kalibrované obklady, které svou jemnou kresbou plastický efekt věrně navodí. Výborně a nadčasově zapůsobí obzvláště v kombinaci s dřevem, sklem a kovem.

19.10.2017 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444