Jak se připravit na stěhování

Aby byl průběh stěhování co možná nejplynulejší a bez zbytečného stresu, je vhodné se na stěhování připravit s dostatečným předstihem. Připravili jsme pro vás několik tipů, které vám stěhování usnadní.

Dle pana Matouška z firmy DYMAS – STĚHOVÁNÍ BRNO je vhodné s přípravami na stěhování začít i několik týdnů dopředu.

1) Zabalení nepotřebných věcí a informování úřadů

Jako první je vždy vhodné zabalit věci, které do započetí stěhování již nebudete potřebovat. Jedná se nejčastěji o sezonní oblečení či sbírky. Pokud se balení začnete věnovat s dostatečným předstihem, budete mít také dost času případné nepotřebné věci vyhodit, darovat nebo prodat. Důležité je informovat také příslušné úřady a zajistit dostatečně velké parkovací místo co nejblíže k objektům, kde bude nakládka a vykládka prováděna. 
 

2) Dovoz krabic, přepravek a obalového materiálu

Krabice a přepravky jsou ideální pro převoz drobných věcí a velmi často se stává, že je jich při samotném stěhování nedostatek. Dle pana Matouška lze v případě nedostatku krabic a přepravek informovat dostatečně dlouho dopředu (cca týden) stěhovací firmu, která je schopna stěhovací boxy poskytnout zdarma nebo za poplatek. Většina stěhovací firem také nabízí jako doplňkové služby zabalení a rozbalení stěhovaných předmětů, demontáž a následnou montáž nábytku či rozmístění nábytku do nových prostor dle požadavku klienta. 
 

3) Výběr stěhovací firmy a stanovení termínu stěhování

Pokud jste se rozhodli ke stěhování přizvat profesionály, věřte, že je to dobrá volba. Ceny stěhovacích služeb se vzhledem k vysoké konkurenci pohybují na poměrně nízkých hladinách a služby většiny stěhovacích firem jsou na dobré úrovni. Pokud máte zájem najít opravdu kvalitní stěhovací firmu, hledejte vždy takovou, které má dlouhou historii v oblasti stěhování a má dostatek referenci, které může doložit. Velmi důležité je také pojištění pro případ ztráty nebo poškození stěhovaného předmětu, výše pojistky se liší u každé firmy.

4) Stěhování svépomocí?

V případě, že máte dostatek odhodlání a obalového materiálu včetně krabic a přepravek, lze povést stěhování vlastními silami. V závislosti na dispozici bytu a množství stěhovaných předmětů, bude s nevyšší pravděpodobností nutné zajistit pronájem dodávky, kterou vše transportujete na nové místo. Vzhledem k tomu, že dodávky z půjčoven nejsou čalouněné, je nutné provést velmi kvalitní zabalení stěhovaných předmětů, především hran a rohů nábytku. Na stěhování si přizvěte raději více pomocníků než jednoho, nikdy nevíte, s jakou situací se při stěhování budete potýkat. Vše musí být provedeno dle plánu a tomu je nutné se přizpůsobit. Nezapomeňte také na zajištění hlídání dětí, v den stěhování budete mít plné ruce práce. 
 
TIP: Hledáte stěhování v Praze se zárukou kvality a nabídkou stěhovacích služeb za nízké ceny? Využijte stěhovací tým Levné stěhování Praha.  
15.07.2015 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444