Jak se připravit na Vánoce snadno a rychle

Teflonový ubrus s vánočním motivem. Olzatex.cz

Teflonový ubrus s vánočním motivem. Olzatex.cz

Za pár dní zapálíme první svíčku na adventním věnci, do našich domovů pronikne vánoční nálada a s ní spojené i obvyklé vánoční přípravy. Pokud nemáme šikovné babičky, které by nám napekly cukroví, budou naše dny zasvěceny pečení. Na výzdobu interiéru mnohdy nezbývá tolik času, a tak přinášíme několik praktických tipů, jak domů vnést vánoční atmosféru.

Ve volných chvílích sháníme dárky pro naše blízké a snažíme se vyhnout každoročnímu vánočnímu shonu. Na Vánocích je krásné především „těšení se“ na dárečky, na výborné jídlo, ale především na trávení času s rodinou.

Olzatex vám nyní přináší trochu inspirace, jak si vykouzlit doma vánoční atmosféru - hezky, vkusně a zároveň prakticky.

Stůl jako středobod vánočního interiéru

Nezastupitelnou roli o Vánocích hraje bezesporu stůl, u kterého se schází rodina ke štědrovečerní večeři. Vhodně zvolený ubrus s krásným motivem oživí vaši vánoční tabuli. Neocenitelné jsou teflonové ubrusy kvůli své snadné údržbě. Rozlité nápoje, šmouhy od jídla a jiné nečistoty odstraníte během pár vteřin vlhkým hadříkem.  V nabídce najdete teflonové ubrusy s vánočními motivy i jednobarevné.
 
Tip: umístěte pod ubrus multon, díky kterému se ubrus nebude posouvat.

Doprostřed stolu položte vánoční běhoun, který bude ladit s ubrusem, a pod jednotlivé talíře ještě můžete vložit menší prostírky. Stolování to přidá na elegantním dojmu.

 

Nezapomeňte na okna!

A tím nemáme na mysli mytí samotných oken. Také okno nám může posloužit jako dokonalý prostor pro vánoční dekoraci. V posledních letech se objevují na oknech dekorace z umělého sněhu, vánoční nálepky či různá světýlka a svítící ozdoby. Proč ale nezkusit něco nového?  Vánoční záclonu či závěs, které navodí příjemnou adventní náladu a zároveň dodají pocit tepla a klidu. 
 

A co další doplňky?

Vánoční povlaky znamenitě doplní každou sedací soupravu, křeslo či postel. Navíc neplní jen dekorativní účel, ale lze je také využít jako opěrku hlavy či zad. Sedačku také doplňte o hřejivé deky, které jsou v tomto období velice oblíbené. Vybírejte mezi dekami jednobarevnými či vzorovanými, a to i s vánočními motivy.



Kuchyně vyzdobíte velmi snadno a rychle. Postačí vánoční chňapky, zástěry či utěrky. Navíc můžete tyto doplňky věnovat i jako nápaditý a praktický vánoční dárek. A co ložnice? Ty dostanou vánoční nádech zcela snadno, stačí pouze vyměnit klasické povlečení za vánoční a máme hotovo!

Tak s chutí do toho! Přejeme vám, ať si z naší nabídky vyberete a vykouzlíte si vkusně zařízený domov, ze kterého se budete těšit celý advent. 
01.11.2023 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • PETROŠ INTERIÉR

    Navrhujeme dekorace interiérů, bytů, hotelů a restaurací po celé ČR. Montáže a aranžování dekorací, záclony, garnýže, rolety, potahové látky, žaluzie. Šijeme na zakázku. Provádíme velkoobchod a maloobchod garnýží a záclon.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444