Jak se na home office neupéct

Palačinky máme všichni rádi, ale ne ve chvíli, kdy se cítíme jako palačinka my - v létě, pečící se za naším pracovním stolem a doufající alespoň v nepatrný závan studeného vzduchu. I malé snížení teploty může mít velký pozitivní efekt. Lépe se nám bude pracovat, budeme méně unavení, nebude nás tak bolet hlava. Snížit teplotu jde přitom velmi rychle a mnohdy i levně.

Klimatizaci rychle? Zkuste mobilní

Klimatizace poskytuje nejlepší řešení, jak snížit teplotu v místnosti. Ale ne každý chce, či může, kvůli ní dělat stavební úpravy, nebo na její instalaci čekat. Rychlým ale účinným řešením je v tomto případě mobilní klimatizace. Ta nevyžaduje žádné stavební úpravy, dá se pořídit relativně levně a efektem se klasické stacionární jednotce blíží.

Místnost nepodchlazujte

Při používání klasické či mobilní klimatizace se nezapomeňte řídit jednou důležitou zásadou – nepodchlazujte příliš místnost. Rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou by neměl být větší než šest stupňů. V opačném případě hrozí angína, nachlazení a další zdravotní problémy. Současně na sebe nenechte přímo proudit chladný vzduch z klimatizace.
 

Ventilátor pomůže, pozor ale na hluk

Ventilátor patří mezi zařízení, po kterém lidé v létě sahají nejčastěji. Důvodů je hned několik, tím hlavním je cena. Dá se pořídit i za několik stokorun a úleva od vedra přijde téměř okamžitě. 

Typů ventilátorů je celá řada, od podlahových přes stolní a stojanové až po stropní. 

Stolní ventilátory bývají nejlevnější, ale jsou také hlučnější. V kanceláři, kdy se potřebujete soustředit, sáhněte po tichém přístroji. Na druhou stranu se s nimi dobře manipuluje a svůj účel rozhodně splní. 

Hlučné bývají i stojanové ventilátory, při výběru dejte pozor na stabilitu. Vybírejte tedy opravdu jen ty kvalitní. 

Podlahové ventilátory se vyznačují výrazně vyšším výkonem než ostatní typy ventilátorů a hodí se zvláště do velkých provozů. 

Stropní ventilátor je výkonný a tichý

Poslední variantou jsou stropní ventilátory. Ty lze do kanceláří doporučit. Bývají méně hlučné, nevíří prach, nezabírají žádný prostor, nenarušují vzhled místnosti, a navíc jsou výkonnější než ostatní typy.

Při nákupu jakéhokoliv ventilátoru se řiďte tím, do jak velké místnosti je určen, jaký je jeho výkon a nezapomeňte si porovnat jeho hlučnost s podobnými typy. Zvláště, pokud vaše práce vyžaduje velkou míru soustředění.
07.06.2022 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444