Jak prodloužit životnost sedací soupravy

Znáte to. Za novou sedačku zaplatíte klidně i 30 tisíc, jenže děti, domácí mazlíčci a časté návštěvy si na ní rychle vyberou svou daň. Původně luxusní sedací souprava tak po pár měsících vypadá jako obyčejný gauč a vy proklínáte špatnou investici. Jak se podobnému osudu vyhnout?

Za pár sekund „nová“ sedačka

Pokud nehodláte v pravidelných intervalech investovat několik tisícovek do přečalounění, máte vlastně jenom jednu možnost - pořídit si přehoz. Vyjde vás to na pár stovek, zabráníte poškození i znečištění sedačky a navíc svému gauči dodáte úplně nový elegantní vzhled. To všechno přitom v rámci pár desítek sekund. Zbývá vyřešit jediné: jaký přehoz vybrat?

Převládají syntetická vlákna

Ačkoliv se na trhu setkáte s přehozy na sedací soupravy ze 100% bavlny, vzhledem k jejich kratší životnosti a vyššími nároky na údržbu nejsou úplně nejvhodnější. Mnohem lépe uděláte, když si pořídíte přehozy ze syntetických vláken (např. fleecové ze 100% polyesteru) nebo přehozy ze syntetických vláken s příměsí vlákna přírodního (např. 90 % polyesteru či akrylu a 10 % bavlny). Takové přehozy jsou velmi hřejivé, příjemné na dotek a navíc se snadno perou - většinu z nich dokonale vyčistíte už při praní na 40 °C. Na rozdíl od ryze přírodních vláken navíc mnohem déle vydrží.

Barvu a styl podle interiéru

Jakmile víte, z jakého materiálu chcete přehoz koupit, zbývá vybrat pouze jeho barvu a styl. Tady se řiďte svým estetickým vkusem - přehoz by se neměl „bít“ se zbytkem interiéru. Musí ladit hlavně s nábytkem a stěnami. Platí pravidlo, že pokud máte jednoduché jednobarevné stěny, můžete si pořídit přehozy s „divočejšími“ vzory. Pokud naopak stěny vašeho obýváku nebo ložnice zdobí obrázky či různé malby, volte spíše jednodušší vzor přehozu. Pak už stačí jenom navštívit nejbližší kamennou prodejnu či spolehlivý e-shop a nakoupit. Vaše sedačka se v mžiku změní k nepoznání a hlavně vám mnohem déle vydrží jako nová.
30.03.2015

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444