Jak na úsporu místa: Speciální dveřní systémy

Mnoho z nás někdy řešilo nedostatek místa. Do malých dětských pokojů pořizujeme patrové postele, důkladně přemýšlíme o úložných prostorech, abychom využili každý sebemenší kout. Ač si to neuvědomujeme, prostor mohou zbytečně zabírat i nevhodně umístěné dveře. Někdy se potkává příliš mnoho dveří, někdy na ně jednoduše není místo...

Na specifické případy malometrážních bytů, zkosené stropy nebo třeba úzké chodby, kde se potkává vícero dveří, se zaměřila společnost TWIN a přišla s řešením.

Když není kam dveře otevřít

Zejména v menších bytech se setkáváme s plastovými shrnovacími dveřmi. Ta bezpochyby řeší problém malého prostoru, ale jejich design pokulhává. Navíc průchod stále zůstává zúžen složenými dveřmi.

Kvalitní alternativou k posuvným a otočným dveřím je úsporný dveřní systém COMPACK. Vhodný je právě do místnosti, kde není dostatek místa okolo zárubně a dveře tak není kam otevřít. Tento systém funguje na principu složení dveřního křídla a jeho překlopení na stěnu vedle zárubně. Čistý průchod tak zůstává v původní šíři a není zmenšen jako v případě běžných skládacích dveří, které po otevření zůstávají složené v průchodu. Požadavek na místo ke složení dveřního křídla vedle zárubně je přitom u systému COMPACK minimální.

Velkou výhodou tohoto systému je jeho instalace, která si nevyžaduje speciální úpravy stěn a stavební otvor si nárokuje stejnou připravenost jako v případě otočných dveří. Používání dveří s tímto systémem je velmi pohodlné a vhodné i do místností, kam chodí děti, a to díky kvalitní technologii, která dodává dveřím lehký, tichý a plynulý pohyb. Kromě osvědčeného použití na dveře jednokřídlé, je systém rovněž vyhledáván i pro dveře dvoukřídlé, například oddělující obývací pokoj od kuchyně. V případě dvoukřídlých dveří se také dveřní křídla otevírají systémem složení na stěnu vedle zárubní a nepřekáží v pohybu ani na jedné straně.

Dveře, které můžete otevřít tam i zpět

Další problém představuje podkroví, zkosené stropy a další komplikovaně přístupné prostory. Pro případy, kde dochází ke kolizi se šikmým stropem, nebo v malometrážních bytech, kde se střetává více dveřních křídel, představila firma TWIN dveřní systém ERGON s inovativním způsobem otevírání, který minimalizuje požadavky na prostor pro otevření dveří. Oproti klasickému otočnému křídlu je úspora až o 40 % prostoru v zádveří.

Výhodou systému ERGON je možnost oboustranného otevírání. Dveře vždy otevřete ve směru své chůze. Tento inovativní systém otevírání je výhodný pro používání osobami se sníženou pohyblivostí. Umožňuje totiž vcházet do místnosti a vycházet z ní za použití tlaku do křídla směrem od sebe. Dveře pak zavřete s extrémní lehkosti. 

Opět, stejně jako u systému COMPACK, i u kování ERGON oceníte snadnou instalaci.

01.09.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444