Ondro, mohl bys vyvrátit nebo potvrdit mýtus, že na výrobu „svařáku“ stačí i nekvalitní víno?
To je úplný nesmysl. Mělo by se použít víno kvalitní, dobré a nejlépe od svého vinaře, kterému zakazník důvěřuje.. Stejně, jako do guláše nedáš nekvalitní maso, bys neměl svařovat špatné víno. Ten nápoj si zaslouží větší kvalitu. Ne přímo archívní víno, ale ani krabicové.Jaké používáš víno ty konkrétně?
Svařuješ i jiné nápoje?
A to svařování piva probíhá jak?
Pivo se svařuje podobně jako víno. Co vím, tak existuje spousta způsobů, koneckonců sto lidí má sto chutí. Obecně ale jde říct, že u svařování piva, ale i jakéhokoli jiného alkoholu, je dobré si udělat zvlášť základ a alkohol jen dodatečně ohřát. Nepřevařovat, aby se alkohol nevypařil a neznehodnotila se výsledná chuť.Znáš další svařovací trendy z ciziny?
Jak se to vlastně má s tvým osobním receptem?
V čem spočívá ta zmíněná změna?
Napadá Tě závěrem ještě nějaká zajímavost v souvislosti se svařeným vínem?
Vánoční recept Ondřeje Matyščáka na svařené víno
Ingredience 2 dcl červeného nebo bílého vína 1 dcl vody 1 velká polévková lžíce cukru 2 celé (ne mleté) skořice 2 až 5 kusů hřebíčku Jedná se o množství surovin na výrobu jedné porce, která má objem 3 dcl. |
Příprava Do rozehřátého hrnce dejte polévkovou lžíci cukru. Ten začne karamelizovat. Když hmota začne být tekutá a zhnědne, zalijte vlažnou vodou. Pak přidejte skořici a hřebíček. Celou směs provařte, promíchejte, pak přilejte víno. To pouze přihřejte, nepřehřívat. Nakonec můžete přidat citron nebo pomeranč podle chuti. Případně pro ozvláštnění trochu badyánu, ale jen velmi opatrně. Anebo trochu medoviny. |