Jak na podkrokevní zateplení?

Úsporná řešení se v současnosti těší velké oblibě. Chcete dodatečně zateplit dům, nebo využít prázdné podkroví? Ne vždy je třeba měnit stávající skladbu střechy. Společnost Puren přichází s efektivnějším východiskem – tepelnou izolací PIR, umístěnou přímo pod krokvemi.

Izolace pod krokvemi

Domy, které se v České republice postavily před rokem 2000, nyní stojí před složitou otázkou – jak dosáhnout maximální úspory? Společně s celkovou rekonstrukcí domu se mnohdy řeší také doteplení střešního pláště. Efektivního řešení lze dosáhnout i s minimálním zásahem do stávající konstrukce.
 
Tepelná izolace PIR od společnosti Puren se klade pod krokve, pod stávající minerální izolaci mezi krokvemi. Doporučujeme použít PIR izolaci s oboustranným hliníkem – puren UKD nebo puren FD-L. Výhodou je, že v létě sníží prohřívání interiéru a v zimě vám pomůže ušetřit na vytápění. Montáž je velmi jednoduchá a lze ji provádět svépomocí.
 
Přidání desky o tloušťce 60 mm zvýší tepelný odpor střešní konstrukce až o 2,60 m2W/K.
 

Jak se provádí kotvení dodatečné PIR izolace?

PIR izolace se kotví vruty do krokví přes integrované dřevěné latě u purenu UKD, nebo přes celoplošnou OSB desku, či dřevěný rastr u desek FD-L s oboustranným hliníkem bez integrovaných latí.  Vzduchotěsnost střešní konstrukce se v případě PIR izolace puren UKD zajistí přelepením spojů desek samolepicí AL páskou, nebo plošným použitím parozábrany. Vzduchotěsné řešení u OSB panelů je už ve spoji desek.  Napojení panelů na zděné konstrukce provádíme parozábranou lepenou do tmelu. Integrované latě u purenu UKD také slouží k přímé montáži sádrokartonu, čímž lze snížit tloušťku konstrukce opravdu na minimum.
 

Proč izolace Puren?

  • má vynikající tepelněizolační vlastnosti
  • je snadno opracovatelná
  • vyniká minimální nasákavostí a vysokým zatížením v tlaku
  • je odolná vůči plísni a šetrná vůči životnímu prostředí
  • je vhodná také k použití v nízkoenergetických a pasivních domech

29.04.2020 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444