Jak financovat rekonstrukce domů a bytů IV.

Nabídka Poštovní spořitelny

K peněžním ústavům, které mohou pomoci vlastníkům domů či bytů, popřípadě rekreačních nemovitostí získat finance na opravy nebo i rozsáhlé rekonstrukce, patří i Poštovní spořitelna, jejíž odborníci odpovídali na otázky redakce BYDLENI.CZ v dalším pokračování našeho cyklu.

Jaké finanční produkty poskytuje Poštovní spořitelna pro financování oprav a rekonstrukcí domů a bytů?

Pro tyto účely nabízí Poštovní spořitelna Úvěr na bydlení, pomocí kterého je možné financovat rekonstrukce bytu, domu, rekreační nemovitosti či zasíťování pozemku. Výhodou je to, že klient nemusí pro získání úvěru dokládat účel, tzn. faktury dodá až po rekonstrukci (max. do 6 měsíců od poskytnutí úvěru). Až 300 000 Kč může získat jeden žadatel bez zajištění. Úroková sazba je od 7,5 % p.a.

Pro větší investice nabízíme několik variant  účelových hypotečních úvěrů, a to až do 100 % zástavní hodnoty. Výhodné úrokové sazby a možnost rozložit si splatnost až na 40 let navíc zajistí nízké splátky. Až do konce srpna získají klienti u vybraných hypoték 100 % slevu z poplatku za zpracování (ušetřit mohou až 25 000 Kč). Úroková sazba u hypoték je od 4,39% p.a.

Jak má postupovat zájemce o tyto produkty?


Úvěr na bydlení lze získat na kterékoliv poště, na Finančním centru PS nebo u poradce Českomoravské stavební spořitelny. Také je možné získat úvěr po telefonu na infolince 800 210 210, či v internetovém bankovnictví (pro klienty PS).

O hypotéku je možné požádat na kterémkoliv Finančním centru PS.

Jaké jsou vaše silné stránky?


Výhody Úvěru na bydlení:
  • čerpání úvěru bez nutnosti dokládat účel (stačí jej doložit do 6 měsíců)
  • prostředky klient získá najednou na svůj účet
  • až 20 % z výše úvěru (max. 25 000 Kč) lze použít na cokoliv
  • není nutné zastavovat nemovitost
  • nejširší pobočková síť PS

Hypotéky:

Momentálně například nabízíme řadu slev, díky kterým lze dosáhnout minimální úrokové sazby 4,39 %. Týká se to hypoték do 85 a 100 % zástavní hodnoty s fixací na 1,3 či 5 let. Pokud si navíc klient nechá zasílat mzdu na Era osobní účet a uzavře si pojištění majetku a proti neschopnosti splácet, získá ještě další slevu ve výši 0,25 proc. bodu z úrokové sazby.

Kromě toho nabízí PS svým klientům například expresní ocenění bytu zdarma či získání výpisu z katastru nemovitostí přímo ve Finančním centru. Navíc každý, komu bude v období od 1. července do 31. srpna schválena u PS žádost o úvěr do 85 % zástavní hodnoty s fixací na 3 a 5 let, nebude muset platit poplatek za zpracování u vybraných hypoték. Tím klienti ušetří několik desítek tisíc korun.

Kolik si může půjčit majitel domu, družstvo či SVJ, pokud nechce ručit nemovitostí?

Požadavky na zajištění u účelových úvěrů na revitalizaci bytových domů ve vlastnictví bytových družstev nebo SVJ se řeší individuálně podle jejich konkrétní finanční situace. Pro SVJ poskytujeme účelové úvěry bez zajištění až do úvěrového zatížení na 1 bytovou jednotku ve výši 300 tisíc Kč

Lze při zajištění financování vaším ústavem spolupracovat při žádosti o dotace - jak a o jaké?

Ano, konkrétně jde o program „Zelená úsporám“, který nabízí dotace při změně zateplení či vytápění bydlení. Zelené bydlení Poštovní spořitelny poskytne finanční prostředky odpovídající státní dotaci ihned, takže klienti nemusí čekat na zpětné proplacení.

U úvěrů pro bytová družstva a SVJ je možné využít dotace z programů Nový Panel a rovněž Zelená úsporám.
19.08.2010 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444