Jak elegantně zakomponovat kožešiny do interiéru?

S obdobím podzimu roste i naše touha zútulnit si domov, protože se s příchodem chladných dnů chceme cítit příjemně a zahřátě. Kožešiny jsou rozhodně zajímavým prvkem do interiéru, který dokáže vnést nejen příjemný pocit tepla, ale při správném výběru také pohodlí a špetku vkusu.

Hlavním kritériem pro výběr kožešinových doplňků by měla být rozhodně kvalita materiálu a zpracování kožešiny. V článku se představí doplňky rakouské značky Fellhof a české značky Špongr, které splňují obě důležitá kritéria na jedničku. 
 
Podívejte se na výběr kožešinových doplňků do interiéru, které vám mohou pomoci zútulnit váš domov.

Kožešiny na podlahu

Mezi nejznámější a nejčastější využití kožešin v interiéru patří rozhodně kožešiny na podlahu. Koberce z kožešin přitom nemusí být jenom tradiční lišky, které možná znáte z návštěvy u babičky. Naopak mohou mít mnoho různých podob, přičemž každá z nich vypadá unikátně. Velmi oblíbené a zároveň i moderní jsou hovězí kožešiny. Výjimečně doladí styl interiéru a na podlaze je můžete využít místo koberce, protože jsou velmi odolné.
 
Další možností, jak přinést kožešiny do interiéru, jsou určitě ovčí kožešiny, které mají vícero použití. Užijete je jak na podlahu, tak i jako přehoz přes židli, křeslo nebo lavici. Hodí se do rustikálních interiérů, ale také v pastelových tónech do moderních interiérů ve skandinávském stylu.

Netradiční a jedinečná je sobí kůže. Má specifické vlastnosti, je velmi hustá a jemná na dotek. Na podlahu ji raději použijte pouze jako dekoraci, neměla by zde plnit praktickou funkci. Může se chůzí totiž velmi rychle poničit, což by u takového kousku byla škoda.

Kožešinové polštáře

Tradiční volbou je kožešinový polštář z tibetské ovce nebo z ovčí kožešiny, které nejen krásně vypadají, ale jsou i příjemně heboučké. Aby vám kožešinové polštáře vydržely co nejdéle a vypadaly stále jako nové, doporučuje se kožešinu čas od času pročesat hřebenem. Milovníky severských zemí potěší kožešinové polštáře z finského mývalovce v mnoha barevných variantách. Od tradiční černé a tmavě šedé až po lahvové, tyrkysové a další barevné varianty. Kožešinové polštáře nabízí široký výběr z různých barev i druhů kožešin.
 

Kožešinové stoličky a taburety

Netradičním, ale skutečně vkusným a stylovým způsobem, jak zakomponovat kožešiny do interiéru, jsou nadčasové kožené stoličky a taburety. Díky použití kvalitní hovězí kůže v kombinaci s pečlivě ošetřeným dřevem získáte nezaměnitelný kousek nábytku s praktickým využitím. Drobné stoličky a taburety dodají vašemu obývacímu pokoji šmrnc a jsou také stylovým způsobem, jak rozšířit odpočinkový prostor k sezení. Ať už pro návštěvy nebo členy domácnosti, zamilují si je všichni.

 

Kožešinové podsedáky

Zima se blíží a nohy v teple jsou základ. Co byste ale řekli na takový kožešinový podsedák? Nejen, že se vaše práce za počítačem stane příjemnější a mnohem pohodlnější, navíc získáte další vkusný kousek do vašeho interiéru. Můžete vybírat hned z několika barev od béžové, hnědé až po šedou. K dispozici je také protiskluzová varianta. Pokud byste zatoužili mít v teple a pohodlí i svá záda, můžete zvolit kožešinový potah na židli, který díky elastickým páskům zajistí stabilní umístění na sedáku i opěrce.

Ovčí kožešiny

Ovčí kožešiny jsou unikátními kousky do vašeho domova. Hodí se na podlahu nebo jako přehoz na sedačku, křeslo či židli. Dají se pořídit v mnoha různých variantách, přičemž každá z nich vypadá jedinečně. Můžete si vybírat například podle délky vlasu. A to mezi kožešinami s nízkým, dlouhým či extra dlouhým vlasem. Délka vlasu se tak pohybuje od zhruba 2 cm až cca do 18 centimetrů. 
 
Při výběru kožešiny záleží na kvalitě víc než kdy jindy. Investice do kvalitní kožešiny se skutečně vyplatí, protože budou váš interiér zdobit opravdu dlouho. S výběrem kožešiny od značky Fellhof nešlápnete vedle. Každá kožešina je vybíraná s pečlivou precizností a s důrazem na kvalitu a udržitelnost.
16.11.2022 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444