Jak dostat přírodu do našeho bytu

Jedním z dnešních trendů v oblasti obkladů a dlažeb je dokonalá imitace kamenů. Ptáte se, co to znamená? Dnes si například můžete zakoupit imitaci kamene, který má v sobě zkamenělé dřevo, nebo série imitující několik různých druhů designu kamene v jednom. Kam se takový obklad hodí a podle čeho vybírat?

Kam dlažbu položit?

V první řadě záleží na tom, kde budeme chtít takovou sérii použít, jestli v rodinném domě, nebo v bytě. Je třeba si uvědomit, že tento design bude výraznější, a proto se do všech prostor nehodí. Především do malých místností raději dávejte přednost jednoduchosti a umírněnosti.

Jaký druh kamene si vybrat?

Přední italský výrobce přišel na trh se sérií, která má navodit pocit spojení s přírodou a časem. Tato série představuje směs materiálů z dávných dob, která se doplňuje s moderní dokonalostí povrchu a designu. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o jednoduchou imitaci, ale náročnost v procesu výroby je obrovská. Na vývoji takové série pracuje několik designerů a technologů společně. Až výsledek prodejnosti určí, jestli se dílo podařilo.

Každé balení obsahuje sbírku různých druhů kamenů, aby bylo možné namixovat dokonalý design. Tak například jedno balení obsahuje teplé, měkké tóny Středního moře, další balení obsahuje severský styl s prašnými odstíny a jednoduchými základními liniemi. Vše se mezi sebou může kombinovat a pokládka je na fantazii kladeče. Bohaté směsi barev a drobné detaily vytvářejí jedinečnost těchto dlaždic.

Samozřejmě je potřeba si určit také druh povrchu -  jestli zvolíme povrch naturální, nebo se přikloníme k lesku - a také jakou zvolíme velikost dlaždic. Při výběru je potřeba také dbát na ostrost designu (rozmazaná fotka se nám také nebude líbit), možnost nabídky minimálně čtyř a více formátů.

Pestrá nabídka nabízí kreativní řešení obklad a dlažeb jak v interiéru, tak v exteriéru. 

Michal Žabokrtský
11.06.2015

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444