Jak chytře a levně vybavit byt k pronájmu

Rychle zabydlený byt se spolehlivými nájemníky - sen každého majitele. Co je klíčem k úspěchu? Nízká cena nájemného vám možná přiláká mnoho zájemců, ale ty opravdu solidní oslovíte vkusně a útulně zařízeným interiérem. Víte, jak takový byt k pronájmu zařídit?

Výhody zařízeného bytu k pronájmu

Čím krásnější bydlení, tím vyšší nájem můžete chtít. Také se skvěle odlišíte od konkurence a zvýšíte tak své šance, že byt brzy pronajmete. Plně nebo částečně zařízené bydlení ocení hlavně studenti a mladé páry, kterým by se investice do vlastního nábytku nevyplatila. Ani cizinci na pracovním pobytu a vytížení podnikatelé nechtějí ztrácet čas a peníze nákupem nábytku. Pokud právě na tyto skupiny lidí chcete v inzerci cílit, je čas vydat se pro nábytek na Bonami.

Čím vybavit byt k pronájmu

Barvy v interiéru

Nejsou to jen stěny, ale také podlaha, koupelna a kuchyně, jejichž barvu je potřeba náležitě promyslet. Bytoví designéři doporučují volit neutrální světlé barvy, které osloví nejširší část nájemníků. Bílá, pastelově modrá, světle šedá, hnědá a krémová - to jsou nadčasové barvy bytového designu. A navíc se k nim velmi snadno hledá vhodný nábytek. 

Byt v jasných nekřiklavých barvách dýchá útulnem a vždy osloví nejvíce zájemců.
 

Bohaté úložné prostory

Promýšlení a zařizování úložných prostor je ta nejméně oblíbená činnost, ať už jste majitel bytu nebo jen nájemce. Když je ale zařídíte opravdu dobře, zájemci vám dají přednost před jinými byty. Díky vám se budou moci ihned po přestěhování zabydlet. Pokud vám to předsíň dovolí, vybavte ji vysokou šatní skříní nebo tou od truhláře. Kuchyně si vystačí s těmi v kuchyňské lince. Jídelna prakticky žádné nepotřebuje. Maximálně ji můžete vybavit příborníkem nebo vitrínou.

Obývací pokoj s ložnicí budou vyžadovat úložného prostoru nejvíce. Dejte si ale pozor, abyste jej nezahltili nábytkem. Aby zůstal interiér vzdušný, lze ho částečně vybavit otevřenými regály a knihovnami. Jejich cena je o něco nižší, takže právě tady můžete ušetřit. Ložnici pokud možno vybavte šatní skříní nebo alespoň jednou až dvěma komodami. Obývací pokoj bude díky knihovnám a TV stolkům působit více útulně.

Málokterý nájemník se přestěhuje s vlastní pohovkou. Je to finančně i organizačně náročnější, a pokud se častěji stěhuje, uvítá pohovku jako součást vybavení bytu. Před nákupem si promyslete, na kterou skupinu nájemníků cílíte. Rodiny s dětmi osloví vícemístná pohovka, mladým párům a jednotlivcům postačí pohovka pro dva.
 
Pohovka s vlastní matrací je skvělou investicí. Přiláká nájemníky a pohovka déle vydrží.

Pokud pronajímáte 1+kk nebo 1+1, myslete na to, že pohovka musí být rozkládací a určena pro každodenní spaní. To znamená, že musí mít zabudovanou matraci pod sedákem. Důvodem je nejen komfort a zdraví nocležníků, ale také fakt, že spaním na sedácích se pohovka rychleji opotřebuje. To by pro vás s novými nájemníky znamenalo další velkou investici.

 

Nábytek a doplňky, které nechte na nájemnících

Jídelní stůl a židle, postel a pracovní stůl přenechte v režii budoucích nájemníků. Jednak se jedná o velmi zatěžovaný typ nábytku, který byste museli s každým novým nájemníkem měnit za nový. Za druhé si jej mnoho lidí rádo pořizuje z druhé ruky a nový stav takového vybavení úplně neocení.Vázy, obrazy, květináče, zrcadla, koberce, závěsy a stolní a volně stojící lampy sice dělají domov domovem, ale každý nájemník má jiný vkus a potřeby. Dejte jim prostor zařídit si byt tak, aby se v něm cítili jako doma a ne jako na návštěvě. V opačném případě je můžete odradit už fotkami bytu v inzerátu, takže vám ani nezavolají.

Kde ještě ušetřit

Pokud hledáte levný nábytek, vsaďte na lamino, z něhož se vyrábí snad úplně všechno od botníků po šatní skříně. Výhodou je nízká cena a váha, ale počítejte s kratší životností. To ale nemusí být na škodu. Pokud se plánujete do pronajímaného bytu někdy vrátit, můžete ho později zařídit novým nábytkem, který bude odpovídat víc vašemu vkusu.

Nábytek z lamina, je-li v přírodním dekoru, umí působit stejně útulně jako masiv.
Doporučujeme volit přírodní dekor, který nepůsobí uměle, a navíc na něm, narozdíl od bílého laku, není vidět každá nedokonalost. A co nábytek z druhé ruky - ano, či ne? Záleží, kolik máte času na obíhání obchodů a nabídek z inzerátů. Pokud chcete do zařizování bytu vkládat co nejméně času a peněz, s minimem vloženého času, není to nic pro vás. V opačném případě se na nábytku z druhé ruky dají ušetřit tisíce, aniž by vizuální stránka bytu trpěla.

5 tipů, jak vybavit malý byt

  • Vsaďte na rohový nábytek a na nábytek s nízkou hloubkou.
  • Úložné prostory vytvářejte od podlahy až ke stropu.
  • Vyměňte klasické dveře za posuvné - najednou bude místo pro nábytek, který by se jinak nevešel.
  • Knihovny nahraďte policemi. Klasickou komodu závěsnými skříňkami.
  • Volte skladný nábytek - např. puf, který nezabere mnoho místa, ale obstojně nahradí křeslo i podnožku.
23.08.2019

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444