Jak bojují globální firmy za lepší životní prostředí?

Udržitelný rozvoj a odpovědnost k životnímu prostředí se dnes stává už samozřejmou součástí firemní kultury. Žít v souladu s přírodou a nevnímat ji jako samozřejmost, šetřit její zdroje a snažit se zachovat její krásu i pro příští generace – o to se snaží jednotlivci i velké firmy. Jaké konkrétní kroky mohou globální společnosti v tomto směru podniknout?

Tvrzený kámen vyrobený lidmi pro lidi

Společnost Technistone vyrábí tvrzený kámen, který obsahuje až 90 % procent přírodních složek. Jejich produkty najdeme v kuchyních, koupelnách i obývacích pokojích po celém světě. Za svůj hlavní cíl si firma klade zlepšovat lidem život díky výrobkům z kvalitního materiálu, ale lhostejná jí není ani ekologie a šetrnost k životnímu prostředí.

Jedinečnost tvrzeného kamene TechniStone® spočívá v propojení přírodních krás a moderní technologie 21. století. Při výrobě se používají kvalitní přírodní materiály, jako jsou křemen nebo žula, a recyklované materiály, hlavně sklo a zrcadla. Jako pojivo slouží polyesterová pryskyřice. Díky italské výrobní technologii Breton vzniknou vysoce odolné kompaktní desky, které nabízí širokou škálu použití v interiéru. Právě speciální technologie výroby zaručuje vlastnosti materiálu TechniStone®, které zákazníci oceňují nejvíce: snadnou údržbu, neporézní povrch a vysokou odolnost vůči bakteriím a poškrábání.
Pearl Delta, Technistone
Pearl Delta, Technistone

Redukujme, recyklujme, repasujme

Tři magická R přicházejí z angličtiny (reduce, recycle, reuse) a představují základní principy ekologického přístupu. Současný moderní svět především čerpá, konzumuje a vyhazuje, proto je načase zaměřit se na redukci spotřeby, recyklaci materiálů, které jsou již v oběhu, a repasování stávajících produktů.

Jako globální společnost se Technistone snaží omezit například svou uhlíkovou stopu, takže se snaží využívat vstupní suroviny hlavně z České republiky. Zároveň k omezení dopravy mezi jednotlivými zeměmi slouží i vlastní distribuční sklady v místě mezinárodních poboček.

Tvrzený kámen patří mezi velmi trvanlivé materiály, které majitelům dělají radost dlouhá léta, a to nejen ve své původní podobě. Pokud se majitel desky TechniStone® rozhodne pro výměnu kuchyňské pracovní plochy při rekonstrukci, je možné stávající desku repasovat třeba do podoby konferenčního stolku nebo parapetů. Díky tomu se ušetří nejen peníze za nákup nových věcí, ale také životní prostředí, ze kterého není nutné čerpat další zdroje.



Jak snížit ekologické dopady průmyslové výroby

Vybrané výrobky TechniStone® obsahují až 70 % recyklovaných surovin, především nevyužité materiály jiných výrobců, jako jsou skleněné a zrcadlové střepy. Jejich obsah dokládá certifikát SCS Recycled Content od společnosti SCS Global Services, který už společnost získala pro 42 svých výrobků. Výrobní závod Technistone poskytuje k dalšímu zpracování i odpadní produkty – zbytkový kal využívají regionální firmy k výrobě stavebních materiálů, jako jsou cementové směsi, cihly nebo tvárnice.

Samozřejmostí při výrobě v Technistone je také snižování prašnosti díky pokročilému systému vzduchotechniky s řadou cyklonových odlučovačů a následných filtrů.

I jako jednotlivci máme možnost ovlivnit vlastní spotřebu nebo to, jaké značky podporujeme.

Společnost Technistone dělá maximum pro to, aby šetřila přírodní zdroje a zároveň postupovala při své činnosti co nejvíce ohleduplně. Díky tomu podporuje udržitelný rozvoj nejen pro nás, ale i pro budoucí generace.
20.09.2022 | PR
  • Technistone, s.r.o.

    Společnost Technistone, s.r.o., se sídlem v Hradci Králové, je špičkovým světovým výrobcem tvrzeného kamene. Tento vysoce kvalitní materiál je pro své jedinečné vlastnosti a nadčasový design vyhledáván architekty, designéry i koncovými zákazníky. Zájem o tvrzený kámen TechniStone® neustále roste především v zahraničí, kde máme díky rozsáhlé distribuční síti zastoupení v desítkách zemí světa. Stále oblíbenějším se ale stává i v České republice. V roce 2019 se firma Technistone stala součástí americké společnosti Wilsonart® Engineered Surfaces, celosvětového lídra ve výrobě materiálů pro interiéry budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444